03:06, pet, 29. Mar

2. prazni pohorskega lonca na Rogli





V turistični destinaciji Rogla – Pohorje se trudimo, da bi v našo regijo pripeljali čim več obiskovalcev. Eden od pomembnejših momentov prepoznavnosti turistične regije je vsekakor kulinarika.Ohranjanje tradicionalnih in prepoznavnih jedi je pomembno tako za promocijo turistične regije, kakor tudi za ohranjanje identitete posameznega območja. Zato je pomembno, da združimo moči in skupaj ustanovimo konzorcij z imenom »Okusi Rogle« v destinaciji Rogla – Pohorje. Trud in sodelovanje bosta zagotovo poplačana.

Namen tovrstnega sodelovanja je izpostaviti nekaj najznačilnejših jedi oziroma receptur za le-te, ki bi jih nato vsi člani konzorcija pripravljali po isti recepturi ter pod isto blagovno znamko. Tovrstna praksa je v tujini stalnica, medtem ko je v Sloveniji takšen projekt pionirski. S projektom »Okusi Rogle« bomo nadgradili prepoznavnost jedi z naših krajev in utrdili dejstvo, da se marsikateri turist ali obiskovalec že zdaj z veseljem vrača z namenom, da si privošči edini pravi Pohorski lonec, tradicionalno gobovo juho ali pa slasten borovničev zavitek in jabolčno pito z avtohtonimi pohorskimi jabolki.


Z ustanovitvijo konzorcija »Okusi Rogle« bodo naši kraji postali prepoznavni tudi po nekaterih jedeh, v katerih bi gostje in obiskovalci lahko uživali v različnih gostinskih lokalih po vsej destinaciji.

Združitev znanja, volje in želja predstavlja prireditev 2. PRAZNIK POHORSKEGA LONCA, ki se bo na Rogli odvijala v nedeljo, 14. avgusta 2011.Vabimo vas, da nekaj svojega časa in prostora v vašem mediju namenite našemu prazniku.


Veselimo se druženja z vami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.