12:59, pet, 29. Mar

2. Mednarodni Vokalni Kamp z New York Voices na Ptuju je v polnem teku





Na Ptuju te dni gostijo dvakratne Grammyjevce – zasedbo New York Voices, ki učijo, predavajo, usmerjajo in prepevajo s pevci z vsega sveta na 2. Mednarodnem vokalnem kampu. Ob tej priložnosti jih je na poseben sprejem povabil župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in jim podelil “Veliko statuo“, najvišje priznanje za doprinos k promociji najstarejšega slovenskega mesta.

Člani pevske zasedbe New York Voices (NYV) so na Ptuju prvič nastopili leta 2014 v okviru glasbenega festivala Arsana, naslednje leto pa so v sklopu festivala izvedli prvi mednarodni vokalni jazz kamp. Včeraj se je pričel drugi kamp, ki se ga je udeležilo 50 udeležencev iz 12 držav in petih kontinentov (ZDA, Čile, Tajvan, Rusija, Nemčija, Italija, Češka, Slovenija, Švica, Nizozemska, Izrael, Romunija). Še pred pričetkom kampa, pa je pevce zasedbe NYV v Mestni hiši sprejel župan Senčar ter se jim osebno zahvalil za promocijo Ptuja.

sprejem nyv pri zupanu ptuja
Člani zasedbe New York Voices z županom MO Ptuj Miranom Senčarjem po prejemu Velike statue.

Vrhunski pevci, vrhunske delavnice, glasbena harmonija
Letošnji vokalni kamp med 10. in 16. julijem 2017 poteka v sodelovanju z enim najpomembnejših glasbenih festivalov v tem delu Evrope – Festivalom Arsana. Udeleženci delavnic se intenzivno posvečajo jazzovskemu pevskemu vokalu, improvizaciji, aranžiranju, vadbenim tehnikam, odrskemu nastopu ter sodelujejo v različnih manjših pevskih zasedbah. Vseskozi se bodo vrstili nastopi na različnih lokacijah Ptuja. Odlični izvajalci z vsega sveta, ki se udeležujejo kampa, pa se bodo občinstvu predstavili tudi s skupnim koncertom to soboto, 15. julija ob 20:30, ko bo v minoritskem samostanu na Ptuju na sporedu “World vocal harmony“. New York Voices bodo nastopili s ptujsko zasedbo Vox Arsana in gostjo Nino Strnad.

nyv na ptuju
New York Voices.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.