06:02, pet, 29. Mar

1×nih 10 & BigBand RTV Slovenija navdušili na Ptuju





Tokrat so eksluzivni večer pričarali 1×nih 10 & BigBand RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla. Program je povezoval vedno priljubljeni Klemen Slakonja, v pevskih vlogah pa so se poleg pevcev odlično znašli tudi prijatelji iz igralskega ceha.

Vir: Festival Arsana
Vir: Festival Arsana

V igralski zasedbi nastopili: Mia Žnidarič, Jure Ivanušič, Vesna Pernarčič, Uroš Furst, Anja Strajnar, Lado Bizovičar, Aleksandra Ilijevski, Romana Kranjčan, Vesna Zornik, Murat&Jose in seveda Klemen Slakonja, zapel pa je tudi Patrik Greblo. Uspešnice, kot so Ta noč je moja, Al si ti al nisi ti, Ti si rekla sonce, Orion in Od ljudi za ljudi so navdušile občinstvo na dvorišču Minoritskega samostana – glavnem prizorišču 11.Festivala Arsana.

Ameriška a-capella skupina Take 6 velja za skupino z največ Grammy nominacijami v zgodovini. Gre za edinstveno zasedbo šestih izjemnih in prefinjenih glasov, združenih v kristalno harmonijo, ki nas s svojo čistostjo, sinkopiranimi ritmi in funky groovi popelje v čudoviti svet gospela, R&B-ja, jazza in popa.

Take 6 je v  svoji več kot 30-letni zgodovini  zbrala 10 grammyjev, 10 nagrad Dove, 2 nagradi NAACP Image in nagrado Soul Train. Zadnji album Iconic je v 2018 dosegel prvo mesto na ameriški lestvici sodobnega jazza. Nastopali so z glasbenim velikani, kot so Stevie Wonder, Ben E. King, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Marcus Miller, Whitney Houston in drugi. O njihovi veličini priča tudi dejstvo, da so bili izbrani za prvo zasedbo, ki je nastopila na Kubi po otoplitvi odnosov z ZDA. Od leta 2014 so tudi častni člani Glasbene dvorane slavnih gospela.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.