17:48, čet, 25. Apr

120. občni zbor PGD Vuzenica





V soboto 28. Januarja so v prostorih PGD Vuzenica obeležili 120 letnico tamkajšnjega Prostovoljnega gasilskega društva, z namenom, da obeležijo120. ljubilej njihovega delovanja.

Kot je povedal predsednik PGD Vuzenica, Marko Lešnik so na občni zbor članov povabili tudi goste, med katerimi so sosednja društva in sicer: Pobrateno društvo iz Dekanov, predsednik Gasilske zveze Dravske Doline, PGD Libeliče, PGD Sv. Ana iz Slovenski goric, ter prijatelji iz društva Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Sutlanska, ki so letos tudi bili prvič prisotni na zboru.

V teh 120. letih se je zgodilo marsikaj. Zgradili so tako tri domove, opremljali, nikakor pa niso pozabili na operativo in bistvo gasilstva- reševanje in požarna varnost. Prav tako pa je po besedah častnega predsednika Ota Vačovnika moštvo zelo dobro usklajeno in opremljeno, trenutno pa čakajo na novi avtomobil z avtocisterno, katerega otvoritev naj bi bila nekje v mesecu juniju.

Sam župan občine Vuzenica, Franjo Golob, pa nam je zaupal, da je izjemno zadovoljen. Povedal je, da v vsem tem času, kar jih je imel priložnost spremljati, je mnenja, da ravno njihovo društvo izstopa, saj so prisotni prav povsod, kjer jih ljudje potrebujejo in vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Prav tako pa skrbijo tudi za pomladek in jih usmerjajo po gasilski poti, jih vključujejo in skrbijo, da bodo izurjeni in znali prenašati znanje in gasilske spretnosti in veščine tudi na generacijo, ki bo prišla za njimi.

Sam občni zbor so obeležili v dveh delih. Začeli so kar uradnim delom, po dnevnem redu, in v nadaljevanju zaključili z neuradnim delom, tistim bolj veselim.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.