15:40, pet, 19. Apr

11. festival Arsana pomahal v slovo





11.festival Arsana je prispel h koncu. Piko na i celotnemu programu so kot zadnji na glavnem odru dodali fantastični Tabu s svojim akustičnim projektom Izštekani. Občinstvo so navdušili z nežnimi izvedbami največjih uspešnic, kot so Dobra vila, Poljubljena, Tabu, Lahko sem srce in še bi lahko naštevali.

Tabu  na Arsani. Foto:  Stanko Kozel
Tabu na Arsani. Foto: Stanko Kozel

Program zadnjega festivalskega dne je bil še posebej bogat, začel je se z interaktivnim koncertom za otroke, ki ga je izvedel Boštjan Gombač. Čez dan je na Mestni trg ljudi privabil kulinarični dogodek Odprta kuhna. Otroci so bili deležni še artistične predstave Cirkusa Arbadakarba, ki je s smehom zaključila otroški glasbeni festival. Med klasiki je tokrat nastopila izjemna sopranistka Nika Gorič in požela salve aplavza. V hotelu Mitra sta ptujska umetnika Srečko Molk in Aleksander Fenos združila moči v razstavi Dialog no.2. Večerna koncerta sta pripadla skupini GML Trio v Kavarni Bodi in Sinatrofilom na Odru mladih.

“Vesel sem, da je festival končno prodrl v srca mnogoh. Tudi Ptujčani so ga sprejeli za svojega. Letos smo podrli rekord. Po grobih ocenah je festival obiskalo med 25. in 30.000 obiskovalcev,” je dejal umetniški vodja festivala Mladen Delin.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.