02:27, čet, 25. Apr

10. akcija strpnosti





Akcija strpnosti je sedaj že tradicionalna, vsakoletna akcija Mladinskega kulturnega centra Maribor, s katero želijo ljudem okoli sebe na pozitiven način sporočiti, da si želijo prijetnega sobivanja brez medsebojnih napetosti, brez predsodkov do navidezno drugačnih. Program akcije bo zajemal informiranje mimoidočih o problematikah s katerimi se soočajo istospolno usmerjeni v Mariboru in Sloveniji, distribuciji letakov informativnega značaja, poziv k strpnosti in sprejemanju medsebojnih razlik in drugačnosti. Tokratno deseto Akcijo strpnosti povezujejo s kampanjo No hate speech, katere namen je ozaveščanje o sovražnem govoru na spletu ter podpora in solidarnost do ljudi in ciljnih skupin, ki jih sovražni govor na spletu največkrat prizadene.

Lingsium

Akcija strpnosti bo potekala v soboto, 7. 6. 2014, med 9:00 in 14:00 uro na Grajskem trgu, Maribor. Akcija strpnosti poteka v soorganizaciji z Društvom LINGSIUM.

Med 9:00 in 14:00 uro bodo v okviru Akcije strpnosti na nevsiljiv način informirali mimoidoče o problematikah s katerimi se soočajo istospolno usmerjeni v Mariboru in Sloveniji. Ob 12:00 uri bo koncert Maje Založnik. V sklopu No hate speech kampanje pa se bodo lahko mimoidoči med 10:00 in 12:00 uro fotografirali z rdečim srcem.

Vabijo vas, da se udeležite Akcije strpnosti ter da se v okviru No hate speech kampanje fotografirate z rdečim srcem, simbolom kampanje, ter tako podprete prizadevanja proti sovražnemu govoru na spletu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.