Štajerska sivka tudi letos odpira svoja vrata dogodku, ki presega običajno doživetje hrane – Dolga miza med sivko, ki bo v četrtek, 19. junija 2025 ob 19. uri, je večer za vse čute: vonj sivke, okus vrhunske hrane, zvok glasbe in mir narave.
Pod kulinarično taktirko chefa Mojmirja Šiftarja in ob spremljavi glasbenega glasu kantavtorice Ditke, se obeta doživetje, ki ne bo navdušilo le brbončic, ampak tudi dušo. Gostje bodo uživali v večhodnem meniju.
Kot pravi Boštjan Lesjak, lastnik posestva Štajerska sivka: “Želimo, da se ljudje odklopijo, da uživajo, da pozabijo na vse in se prepustijo hrani, glasbi in lepoti narave.” Lastnik priznava, da je za njimi veliko dela in da je za takšne projekte potrebna tudi določena mera drznosti. “A to je tisto, kar te vleče, ko verjameš v nekaj novega – da lahko ljudem ponudiš več, drugačno izkušnjo, kakovostnejšo storitev. To nas žene naprej,” je povedal. Z nami so delili tudi meni, ki ga bodo deležni gosti danes.

Meni Sivka
Langaš s hrbtno slanino in svežo sivko, vložena redkvica v Earl Grey čaju, gel jagode in čaja
Drobni ješprenj s kozicami in žafranom, pena ter prah sivke in zelenega čaja
Dušena srnina krača z omako rooibos čaja, pečeno
korenje s sivko in cvetjem, ocvrt kruhov cmok
Mousse vijolice s kremo sivke, čips kakavovih semen in gel pasijonke
Prvi kulinarično-glasbeni večer na posestvu Štajerska sivka je navdušil vse
Prvi dogodek je presegel je pričakovanja gostov in organizatorjev, ustvaril je čaroben ambient ter postavil visoko letvico za nadaljevanje. Dogodek z vrhunsko kulinariko chefa Filipa Matjaža, koncertom Nine Pušlar in večernim druženjem pod zvezdami se je vtisnil v spomin kot večer, kjer se srečata estetika narave in vrhunska doživetja.
Pripravljajo zaključek poletja
Za piko na i letošnji kulinarično-glasbeni sezoni pod zvezdami pripravljajo še zaključek poletja konec avgusta, kjer bodo za energijo poskrbeli Tomi iz Siddharte, Gušti, in gurmanski mojster Boštjan Lačen Kodila z meni-jem, osredotočenim na vrhunske steake in žar mojstrovine.