4:51, četrtek, 27.03.2025
Maribor
temperature icon 7°C

FOTO: Tako se pripravlja hrana v restavracijah McDonald’s, to so slike iz zakulisja

VIR: McDonald's

V minulih dneh so imeli ljubitelji restavracij McDonald’s, pa tudi skeptiki, edinstveno priložnost pokukati v zakulisje ene najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na svetu.

Na dogodkih ‘Ture brez cenzure’, ki so potekali v Ljubljani in Mariboru, so se obiskovalci na lastne oči prepričali, kako nastajajo priljubljeni burgerji in druge jedi, ter se prepričali o svežini sestavin in visokih standardih priprave hrane.

Pobuda je del kampanje ‘Kaj je notri, šteje’, s katero želi McDonald’s potrošnikom predstaviti, kako pri njih skrbijo za svežino, kakovost in varnost hrane v ponudbi. Kot poudarja Denis Potočnik, vodja marketinga v družbi Alpe-Panon, ki je nosilec franšize McDonald’s v Sloveniji, je ključni cilj dogodkov povečati ozaveščenost in zaupanje gostov.

VIR: McDonald’s

»Kakovost, varnost in svežina so temelj našega delovanja. Ker smo transparentni in odprti, smo se odločili, da gostom omogočimo vpogled v naše kuhinje ter jim ponudimo priložnost, da spoznajo naše sestavine, procese priprave hrane in nenazadnje ljudi, ki v naših restavracijah po Sloveniji vsak dan postrežejo povprečno 70.000 obrokov,« je povedal Potočnik.

Proti mitom se borijo z informiranjem

V McDonald’su opažajo, da potrošniki vse pogosteje iščejo informacije o sestavinah in postopkih priprave hrane, kar pozdravljajo in spodbujajo. Vendar pa v javnosti še vedno krožijo tudi nekateri miti in zavajajoče trditve, proti katerim se borijo s transparentnostjo in preverjenimi dejstvi.

»V času socialnih omrežij, pa tudi že prej, kroži mit, da je McDonald’s plastika, veliko E-jev, umetnih stvari. Jaz temu nisem verjel. Verjel sem, da imajo močno HACCP kontrolo in današnja tura je to tudi potrdila. Dejansko vidiš svežino, kakovost, hitrost, sprotno pripravo. Tako sem dobil potrditev, da so stvari take, kot sem tudi upal, da so,« je z nasmeškom povedal 59-letni Boris iz okolice Ljubljane, ki redno zahaja v McDonald’sove restavracije.

VIR: McDonald’s

»Dogodka sem se udeležila, ker me je zanimalo, kako poteka delo v kuhinji, in predvsem, kako to, da tako hitro dobimo to, kar naročimo,« je povedala Olga, 64-letnica s Ptuja, ki se v McDonalds’u oglasi dvakrat tedensko – večinoma pride na kavico in tortico.

»Slišala sem za stereotipe o umetni hrani, zato sem želela preveriti, kaj je res in kaj ne,« je povedala 21-letna Eva iz Grosuplja, ki je do sicer do hitre prehrane skeptična in se v McDonald’s odpravi bolj redko.

VIR: McDonald’s

»Veliko stvari me je presenetilo, recimo sveže mleko v sladoledu, nikjer ni nobenih praškov. Skrbijo za ločeno pečenje izdelkov, iz odpadnega olja pa izdelujejo gorivo. V McCaféju so vsi zaposleni izobraženi za bariste, kar je lahko zgled za številne lokale,« je še dodala in zatrdila, da v McDonald’sove restavracije po ogledu ne bo zahajala nič pogosteje, a po novem brez slabe vesti.

Nekaj foto utrinkov
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Bi podprli bolniško za hišne ljubljenčke?

Loading ... Loading ...