Sekcija picopekov Slovenije, ki deluje v okviru Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, ob svetovnem dnevu pice s svojim obiskom različnih ciljnih skupin razveseljuje že peto leto zapored.
“Letos smo imeli prav posebno srečo, saj so ta dan obeležili v Prevzgojnem domu Radeče,” so zapisali v sporočilu za javnost.
Prav posebno doživetje
Zavod je obiskal predsednik Sekcije picopekov Slovenije, Aleš Rekar, ki je s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem poskrbel za prav posebno doživetje. Prostor dogajanja se je napolnil z ustvarjalnim zagonom, saj so mladi z navdušenjem oblikovali svoje popolne recepte za pico. “Nastale so edinstvene mojstrovine, ki so v zavodski jedilnici združile omamne vonjave sveže pečenega testa in raznovrstnih okusnih sestavin. Dopoldne je minilo v sproščenem in prijetnem vzdušju, polnem smeha in navdušenih pogovorov. Sekcija picopekov Slovenije je s svojo tradicijo in pristopom dokazala, da lahko s preprostim, a iskrenim in dobrodelnim dejanjem polepša dan tudi tistim na nekoliko bolj zahtevnih življenjskih poteh,” zapišejo.

Mladi v Prevzgojnem domu Radeče so s svojo energijo in ustvarjalnostjo prispevali k čudovitemu dnevu, ki ga je zaznamovala dobra volja, veselje do ustvarjanja – in odlične pice.
V Prevzgojnem domu Radeče so hvaležni za dobrodelno gesto Sekcije picopekov Slovenije, ki je v naš vsakdan prinesla toplino in radost, predvsem pa nas spomnila, kako malo je včasih potrebno za iskreno veselje.