15:04, tor, 23. Apr

Fištravec razpustil koalicijo





Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je danes sprejel odločitev, da razpusti koalicijo. Kot je dejal, želi s tem “narediti prostor za odgovorne odločitve in zastavljene projekte ter s tem zagotoviti prihodnost mesta”.

Kot je danes sporočil mariborski župan, želi s tem narediti prostor za odgovorne odločitve in zastavljene projekte ter s tem zagotoviti prihodnost mesta. “Odgovornost do mesta in do ljudi ob sprejemu ali zavrnitvi odločitev je od zdaj naprej na vsakem svetniku, kakor svojo odgovornost nosi in se je zaveda tudi župan. Mesto Maribor pri sprejemanju odločitev, ki so predmestnimi svetniki, ne potrebuje delitev, temveč odgovorno in strokovno ravnanje vseh, brez politikantstva in populizma. V prihodnje bodo opravljeni razgovori z vsemi deležniki, da se začrta pot naprej. Delovanje MO Maribor poteka nemoteno naprej,” je dejal.

MOM_seja2

V prvi vrsti želi Fištravec z razpustitvijo koalicije, ki jo je sklenil na začetku lanskega leta, razbremeniti mestni svet deljenja mestnih svetnikov na koalicijo in opozicijo. “V mestnem svetu ne bo več koalicije in opozicije, ‘naših’ in ‘njihovih’, temveč bodo mestni svetniki in župan,” je povedal v današnji izjavi za javnost.

Ob podpisu koalicijske pogodbe, ki je med drugim vsebovala zloglasno obljubo o zagotovitvi 5000 novih delovnih mest, je imela koalicija v sestavi Liste župana Andreja Fištravca, Gasilcev Maribora, DeSUS, Stranke mladih – Zeleni Evrope in NSi 23 glasov v 45-članskem mestnem svetu. Čez nekaj časa so se začeli izstopi iz županove svetniške skupine, zato je koalicijska moč pri sprejemanju odločitev v mestnem svetu pešala.

“Mesto Maribor pri sprejemanju odločitev, ki so pred mestnimi svetniki, ne potrebuje delitev, temveč odgovorno in strokovno ravnanje vseh, brez politikantstva in populizma,” je danes pojasnil župan. “V prihodnje bodo opravljeni razgovori z vsemi deležniki, da se začrta pot naprej. Delovanje Mestne občine Maribor poteka nemoteno naprej,” je dodal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.