19:28, čet, 25. Apr

Župan MOM je danes sprejel udeležence mednarodnega tekmovanja Alkmaar





Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je danes v Mestni hiši Rotovž sprejel udeležence mednarodnega tekmovanja Alkmaar.

unnamed (1)

Med 24. in 29. junijem so v nizozemskem mestu Alkmaar potekale 49. mednarodne igre šolarjev (49th International Children’s Games), ki se jih je udeležilo 1.300 mladih tekmovalcev in 400 trenerjev iz 91 mest celotnega sveta. Udeleženci so tekmovali v atletiki, plavanju, tenisu, nogometu, odbojki, odbojki na mivki, golfu, judu in gimnastiki. Mednarodnega tekmovanja se je udeležila tudi mariborska odprava, ki jo je sestavljalo 18 športnikov, 5 trenerjev, vodja odprave in predstavnica mesta. Mladi športniki iz Maribora vsako leto dosegajo odlične rezultate. Na letošnjih igrah sta Luka Popović Krajnc in Tjaša Križan oba zasedla drugo mesto v disciplini suvanja krogle.

Igre so namenjene vsem otrokom, ki so v letu izvedbe iger napolnili od 12 do 15 let, za nekatere je to tudi prvi stik s športno konkurenco na svetovnem nivoju. Med ustanovitelji Mednarodnih iger šolarjev leta 1968 v Celju smo bili tudi Slovenci. Igre so priznane s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja in predstavljajo olimpijske igre mladih. Mladi športniki na tekmovanju so zmeraj hkrati tudi predstavniki mesta iz katerega prihajajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.