01:22, pet, 29. Mar

Znova ustavili prodajni postopek Framadenta





Mestna občina Maribor je skupaj z občinama Duplek in Hoče-Slivnica znova ustavila postopek prodaje 91,5-odstotnega deleža v podjetju Farmadent. Medtem ko na občini za zdaj glede odločitve in njenih razlogih še molčijo, so to na spletni strani Ljubljanske borze danes sporočili iz Salusa, edinega javno znanega ponudnika za odkup deleža.

FOTO: farmadent.si
FOTO: farmadent.si

Kot so sporočili iz Salusa, so prejeli sklep županov omenjenih treh občin, v katerem so odločili, da se postopek prodaje poslovnih deležev družbe Farmadent ustavi.

Prodajni postopek je še iz časov prejšnje mariborske občinske oblasti vodila prodajna komisija, njena vodja Mateja Cekić pa je še prejšnji teden ob predstavitvi novega v.d. direktorja mariborske mestne uprave Borisa Železnika dejala, da je ta še vedno aktualen.

Na mariborski občini danes za še niso želeli komentirati odločitve, niti tega, kakšna bo nadaljnja usoda prodajnega postopka ter ali je bila razpuščena tudi prodajna komisija. Več pojasnil so obljubili za naslednji teden.

Prejšnja mestna oblast je zaključek prodaje načrtovala že lani, saj je v proračun že vštela 4,8 milijona evrov, kolikor znaša knjigovodska vrednost njenega 83,35-odstotnega deleža. Prodajo sicer najbolj dobičkonosnega mariborskegajavnega podjetja občinam nalaga zakon o lekarniški dejavnosti, ki prepoveduje vertikalno povezovanje.

Občine so prodajni postopek začele že leta 2017, a so ga tudi takrat predčasno zaključile, ker je vmes prišlo do spremembe lekarniške zakonodaje, s katero je bil podaljšan rok za prodajo do konca leta 2019. Da bi pritegnili več ponudnikov in posledično dosegli ugodnejšo ceno, so se odločili, da si vzamejo več časa in postopek ponovijo.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.