21:31, čet, 25. Apr

Zimske službe v Podravju že na delu





V večjem delu Slovenije še zmeraj sneži, v Podravju je snežna odeja ponekod debela tudi že do 10 centimetrov. Številne občine so zato že aktivirale zimske službe.

Foto: Boštjan Kašman
Foto: Boštjan Kašman

Zimsko službo so že opoldne aktivirali denimo v občini Vuzenica, kjer so trenutno na delu tako tri enote. Te skrbijo za čiščenje cest in odstranjevanje polomljenih dreves. „Z vejami in debli, ki klonijo pod težo mokrega snega, prihaja do težav predvsem v višje-ležečih predelih med Vuzenico in Kopami,“ pojasnjuje vuzeniški župan Franjo Golob. Po njegovih besedah so bile zaradi vremenske napovedi ekipe tako v pripravljenosti že od jutra, a priznava, da tako zajetne pošiljke snega kljub temu niso pričakovali. Imajo pa po njegovih zagotovilih razmere pod nadzorom.

Po najnovejših napovedih meteorologov naj bi se sneženje nadaljevalo tudi zvečer, ponoči in jutri zjutraj. Ker je sneg precej moker, se pod njegovo težo lomijo tudi veje.

Zimsko službo so že okrog 15. ure v višje-ležečih predelih aktivirali tudi v občini Ruše. „Prioritetno bomo seveda zaradi varnosti najprej očistili ceste, nazadnje pa se bomo lotili še pločnikov,“ pa je dejal ruški podžupan Miha Oset in dodal, da je trenutno na terenu tako šest ekip.

Z odstranjevanjem podrtih dreves so imeli precej dela tudi v občinah Selnica ob Dravi, Hoče-Slivnica in v Poljčanah.

V pripravljenosti pa je zaenkrat še zimska služba v Mariboru. Kot so nam dejali na Nigradu, kooperanti oz. podizvajalci njihove zimske službe intervencij ne pričakujejo, bodo pa v višje ležečih predelih izvajali nočne intervencije.

Dodano danes ob 19:30
Iz Nigrada so pravkar sporočili, da so pričeli s posipavanjem vpadnic in mostov, prav tako pa so se lotili odstranjevanja snega z drevja, ki bi lahko povzročilo lomljenje vej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.