22:29, čet, 28. Mar

Zimske olimpijske igre se zaključujejo, Slovenci veseli z dvema kolajnama





Olimpijske igre v Pyeongchangu so se za Slovenijo končale na najlepši možen način, s kolajno na zadnji tekmi s slovensko udeležbo. Zdaj ima slovenska olimpijska odprava dve, dobitnik prve, srebrni biatlonec Jakov Fak, pa ob koncu iger po premisleku ugotavlja, kako velik pomen ima zanj njegova medalja.

“Super. Vesel sem za Žana, vesel tudi za olimpijsko reprezentanco, da je še ena kolajna več. To je spodbudno in počasi se igre zaključujejo, to je to,” je ob drugi medalji na sprejemu za deskarja Žana Koširja v slovenski hiši ob koncu iger dejal Fak.

Deskar Žan Košir, ki je v Pyeongchangu osvojil bronasto kolajno, se dobro zaveda, da bo zdaj tarča zanimanja slovenske javnosti in tudi raznih vodstvenih struktur, ki ga bodo želele imeti za reklamo. Dobre izkušnje s tem je dobil že po igrah v Sočiju, a odkrito priznava, da mu do teh sprejemov ni veliko.

Vir: Twiter Team Slovenia
Vir: Twiter Team Slovenia

Slovenski dobitnik srebrne kolajne na olimpijski igrah biatlonec Jakov Fak bo skupaj z biatlonsko reprezentanco nocoj ob 21.45 pristal na brniškem letališču.

 

Zastavonoša Flisar bo zastavo nosil dobre volje

Smučar prostega sloga Filip Flisar je po svoji tekmi izražal žalost, ker se ni dokopal do želene kolajne. A tri dni pozneje je spet pravi Filip, nasmejan, obljublja, da se mu bo pri nošenju zastave videl ponos in dobra volja, pa čeprav bo edini predstavnik športnikov. Vsi drugi bodo namreč funkcionarji Olimpijskega komiteja Slovenije.

Vir: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.