09:08, tor, 23. Apr

Zavarovalnica Triglav za varnejši jutri štajerskih osnovnošolcev





Zavarovalnica Triglav je v okviru tradicionalne preventivne akcije pomagala OŠ Ivanjkovci.

Zavarovalnica Triglav svoje poslanstvo odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti z novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri uresničuje tudi v praksi in del svojih sredstev že četrto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom po vsej Sloveniji. Letos je med več kot 20 projekti pomagala opremiti tudi novo knjižnico v Osnovni šoli Ivanjkovci. Da bi bili obiskovalci knjižnice še bolj varni, pa so v Triglavu podprli še nakup defibrilatorja, ki je nameščen pri vhodu v omenjeno knjižnico.

donacija triglav (1)
Z novim defibrilatorjem bo poskrbljeno za večjo varnost krajanov KS Ivanjkovci, ki šteje približno 2.300 prebivalcev, saj lahko le s pravočasnim in pravilnim ukrepanjem ob morebitnih srčnih zastojih in nesrečah rešimo življenje sočloveku. “Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Lokalnim skupnostim želimo omogočiti najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter povečati možnosti preživetja ob zastojih srca,” je ob predaji povedal Uroš Skuhala, direktor Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav.

donacija triglav (2)
V največji slovenski zavarovalnici so v sklopu preventivne akcije podprli tudi nakup strokovne literature o požarni varnosti v novi knjižnici v OŠ Ivanjkovci, ki je namenjena vsem generacijam – v dopoldanskem času učencem šole, vrtičkarjem in zaposlenim, v popoldanskih urahpa vsem krajanom KS Ivanjkovci, dijakom in študentom. Na ta način bi radi dvignili ozaveščenost in razumevanje o pomenu požarne varnosti. Na knjižnih policah nove knjižnice bodo odslej tako bralcem na voljo nove knjige s področja preventive, varnosti v cestnem prometu, varnosti pri delu v šoli, proizvodnje, športnih aktivnostih ter o vzgoji otrok in mladine.
Četrto leto akcije Za boljši jutri Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji,
medtem ko jih bo letos še dobrih dvajset. V mariborski območni enoti so v preteklih letih sredstva “Za boljši jutri” namenili tudi za nakup gasilske opreme za različna gasilska društva in defibrilatorje, v letošnjem letu pa je mariborska enota sofinancirala nakup CTG aparata v ptujski porodnišnici, ki omogoča varnejši porod oziroma celovito in zanesljivo spremljanje novorojenčka v zadnjih urah pred porodom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.