16:05, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Zaradi neurja več kot 140 intervencij





Nekaj pred 16. uro je Maribor in okolico zajelo neurje s točo, prav tako pa je neurje zajelo Koroško in Ptuj. Močan veter je podiral drevesa, kleti in stanovanjski objeti pa so poplavljali. Mariborski gasilci so bili poklicani na več kot 140 intervencij. Toča je klestila tudi na območju Selnice ob Dravi in občine Ruše.


Avtor videoposnetka: Grega Zore

Po poročanju časnika Večer je bilo v Mariboru najhuje na Teznu ob Lenardonovi ulici, kjer je toča preluknjala strehe in razbijala vetrobranska stekla na parkiranih avtomobilih. Toča je klestila nad Kalvarijo, v Limbušu pa je so bila zrna toče velika kot jajce. Dežurni dispečar javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor je beležil več kot 140 intervencij, v katerih je sodelovalo enajst enajstimi prostovoljnih gasilskih društev. Največ je bilo črpanj zalitih kleti in hiš, obsežna pa je bila tudi intervencija prekrivanja od toče preluknjanih streh, poroča Večer. V centru Maribora je močan veter prevračal senčnike. Poplavilo je tudi Hišo Stare trte na Lentu.

Na sv. Duhu v Selnici ob Dravi klestila toča v velikosti breskve

Neurje in toča sta povzročila nevšečnosti tudi na Sv. Duhu v Selnici ob Dravi. Močan veter je podiral drevesa. Posredovali so prostovoljni gasilci društev iz Selnice ob Dravi. Cesta na Sv. Duh je neprevozna, zato priporočajo obvoz na Ožbalt ali čez avstrijsko stran, v smeri Maribor – Kungota – Leutscach – Sv. Duh.

foto: bralka Š.P.
foto: bralka Š.P.
foto: bralka Š.P.
foto: bralka Š.P.

Močno neurje povzročilo nevšečnosti tudi na Koroškem

Zaradi močnega vetra je podrlo drevo čez cesto Dravograd – Ravne v naselju Tolsti vrh, kjer so posredovali dežurni delavci Cestnega podjetja VOC Celje, ki so drevo razžagali, ga odstranili ter očistili cestišče, poroča časnik Večer. Prav tako je na Flisovi ulici na Muti podrlo drevo čez cesto. Na Ptuju pa so poplavljale kleti. Gasilci so imeli polne roke dela.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.