09:54, tor, 23. Apr

Zaradi del na hitri cesti skozi Maribor bodo potrebni obvozi





Dars bo v avgustu izvedel načrtovano obnovo elektro-strojne opreme v pokritem vkopu na hitri cesti skozi Maribor. Z deli bodo začeli v ponedeljek. Promet bo zato potekal le v eni smeri, nekaj dni konec avgusta pa bo cesta povsem zaprta. Obvoz bo urejen po občinskih cestah, so danes sporočili z mariborske občine in Darsa.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Dela se bodo izvajala v pokritem vkopu na Pobrežju tik pred prehodom ceste na dvoetažni most čez Dravo. Prvi teden, torej od 1. do 7. avgusta, bo za ves promet zaprto smerno vozišče proti Ljubljani, drugi teden, od 8. do 14. avgusta, pa smerno vozišče proti Šentilju.

Konec avgusta, predvidoma od vključno 24. do vključno 28. avgusta, bo zaradi del v pogonski centrali in testiranja sistema popolna zapora obeh smernih vozišč hitre ceste, torej tako v smeri Ljubljane kot Šentilja.

Obvozi bodo potekali ali prek Melja skozi središče mesta ali prek Pobrežja.

Izvajalec del, izbran v postopku javnega naročanja, je ptujski Tenzor, vrednost pogodbenih del pa znaša nekaj več kot 300.000 evrov.

Dela zaobjemajo med drugim zamenjavo led smernikov, polaganje napajalnih in komunikacijskih kablov za videonadzor, dobavo in montažo opreme v pogonski centrali, montažo požarnih tipk v predorskih ceveh, sanacijo pokrovov jaškov, strojne instalacije in druga dela.

Na mariborski občini in Darsu voznike prosijo za strpno in varno vožnjo. Obenem jih pozivajo, da pred potjo preverijo razmere na cestah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.