05:54, čet, 25. Apr

Zaprli Koroško cesto





V času Festivala marsikje velja drugačen prometni režim. Prvič v zgodovini Festivala so ustvarjalci, skupaj z mimoidočimi, zaprli in zavzeli Koroško cesto, sicer eno bolj frekventnih prometnic v Mariboru.

11695981_406491949545230_707829060356066528_n

Vse se je začelo na Koroški cesti v Mariboru. Minulo nedeljo te iste ceste skoraj ne bi prepoznali. Ustvarjalci, organizatorji Festivala, producenti programov in čisto naključni mimoidoči obiskovalci so zaprli Koroško cesto in s svojimi telesi naredili živo preprogo.

Nekateri pa so z manj šale sestavili protestno vrsto, s katero so želeli neizpodbitno dokazati, da Koroška cesta pripada ljudem, ne avtomobilom. “Želimo samo to, da se ta problem vzame malo resneje kot do sedaj. Ker je Koroška najstarejša ulica v Mariboru in ni prav, da pripada ljudem, tako kot nikjer na svetu ni, stari srednjeveški del mesta, dobesedno preplavljen z avtomobili in ne z ljudmi,” je dejala soudeležena v protestni vrsti.

A žal brez ostrih besed druge strani ni šlo. Tako se je izpostavil sovoznik službenega kombija, ki je nasprotoval “zapori” ceste: “Spustite nas prek, pa mi gremo mimo, ker se nam mudi. Ajde, bejžte dol. Prosim vas, ite dol…” in zapeljal med množico. “Eni delamo, vi pa stojite tu na cesti. Kaj ste vi nori al ka vam je… Majmuni, kaj vam ni jasno. Idioti eni!”

Vsaka zgodba ima pač dve plati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.