17:07, tor, 23. Apr

Zahović: Takšen Sporting bi premagal tudi Real Madrid





Nogometaši Maribora so včeraj v Lizboni izgubili tekmo 5. kroga lige prvakov. S 3:1 jih je premagal domači Sporting, ki tako ostaja v igri za osmino finala najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, medtem ko se bodo Mariborčani za tretje mesto skupine G borili v zadnjem krogu proti Schalkeju doma. Za obstanek v Evropi morajo zmagati.

zahovic (1)

Poraz vijoličastih je po tekmi ocenil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović, sicer dober poznavalec portugalskega nogometa, saj je v karieri igral za Vitorio iz Guimaraesa, proslavil pa se je v Portu in v največjem tekmecu Sportinga, Benfici. Žvižge je zaradi tega na tekmi najbolj občutil njegov sin Luka Zahović, ki pa na tokratnem dvoboju proti Sportingu v napadu ni blestel.

Gostitelji so se izkazali za premočno moštvo, tudi menjave trenerja Anteja Šimundže in krepitev napada z Damijanom Boharjem, Jean-Philippom Mendyjem ter po bolezni še ne povsem pripravljenim Agimom Ibraimijem, niso obrodile sadov.

Po tekmi so igralci vključno z vodstvom priznali, da je bil Sporting tokrat preprosto boljši. Obžalovanj ni bilo, saj se pomnjenju igralcev portugalskega moštva s takšno igro ni dalo premagati. “Ni grenkega priokusa, niti malo ob tem porazu. Če si v zadnjem krogu še vedno v igri za evropsko ligo, je to fantastično. Za ta poraz je samo en krivec, to je veličina Sportinga in njegovih igralcev. Kadar Sporting igra tako koncentrirano, potem Maribor v desetih tekmah nima niti ene priložnosti, kaj šele v eni sami tekmi, Sporting je kakovost zase,” je uvodoma dejal Zahović, ki kar ni mogel prehvaliti igre portugalske ekipe.

“Da bi danes premagali Sporting, bi se nam moralo poklopiti vse. A eno je želja, drugo pa realnih 90 minut. Danes smo igrali proti fantastičnemu Sportingu in tako, kot je Maribor igral danes, tako se ne da zmagati. Proti takemu nasprotniku ima lahko Maribor dobrih prebliskov kolikor hoče, ampak proti takemu nasprotniku ne moreš zmagati. Takšen Sporting lahko premaga Real Madrid, kaj šele Maribor,” je bil o sinočnjem tekmecu prepričan Zahović.

Portugalski ekipi je na igrišču uspevalo vse in kljub temu, da se je tekma končala z izidom 3:1, so vse gole večera prispevali domači nogometaši, saj je Jefferson ob koncu prvega polčasa poskrbel za avtogol. Dolg premor ob polčasu, zaradi izpada elektrike in posledično vnovičnega ogrevanja reflektorjev so se igralci na igrišče vrnili po dolgih 45 minutah, je sicer poživil mariborsko igro, a moči na igrišču le ni spremenil.

“To sem povedal že po žrebu, da je Sporting za Chelseajem druga najboljša ekipa v skupini, a mi 99 odstotkov Slovencev ni verjelo, ker so v Sloveniji bolj priljubljene nemške ekipe. A Sporting je dosti boljša ekipa od Schalkeja, to ni naš svet. Na drugi strani pa smo Schalkeju lahko konkurenčni, to je pa druga zgodba,” meni Zahović.

Po sinočnjem razpletu je zdaj Chelsea z 11 točkami v skupini premočno prvi, drugi Sporting jih ima sedem, tretji Schalke pet, zadnji v skupini Maribor pa tri. Na tretje mesto v skupini in s tem do selitve vsaj v evropsko ligo vodi vijoličaste 10. decembra v Ljudskem vrtu le zmaga proti Nemcem, drugače sledi slovo od evropskih tekem. “Ligo prvakov želimo končati z zmago, če pa ne bo zmage, pa bomo šli z dvignjenimi glavami iz lige prvakov,” je še dejal Zahović.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.