16:47, tor, 16. Apr

Zadnji dan za objavo kandidatov in kandidatnih list





Danes je zadnji dan, ko morajo občinske volilne komisije javno objaviti sezname kandidatur in list kandidatov za lokalne volitve, ki bodo 5. oktobra. Vrstni red županskih kandidatov in kandidatnih list za mestne oziroma občinske svete so volilne komisije določile z žrebom.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

V 212 slovenskih občinah bodo 5. oktobra potekale tako volitve županov kot tudi članov občinskih oziroma mestnih svetov. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, bodo tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti. V devetih občinah bodo volivci izvolili še predstavnike narodnih skupnosti v občinski svet, v 20 občinah pa predstavnika romske skupnosti.

Pregled objave kandidatov in kandidatnih list, kakor so jih določile občinske volilne komisije, bo prek spletne aplikacije, ki jo zagotavlja notranje ministrstvo, danes predvidoma dosegljiv tudi na spletni strani Državne volilne komisije. Prvi podatki naj bi bili dosegljivi ob 10. uri, nato pa naj bi se osveževali ob 13. in ob 15. uri. Podatke bodo v aplikacijo vnesle občinske volilne komisije, ki tudi odgovarjajo za njihovo točnost.

Sicer pa so neuradni seznami županskih kandidatov že znani. V Ljubljani je kandidature vložilo 12 kandidatov, v Mariboru 17, v Kopru deset, v Novem mestu osem, v Celju pet, na Ptuju osem in v Kranju sedem. V Velenju se je za kandidaturo odločilo pet kandidatov, v Slovenj Gradcu dva, v Novi Gorici in Murski Soboti pa po devet kandidatov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.