22:08, čet, 28. Mar

Adriatic Slovenica za večjo varnost in reševanje življenj





Uspešno poslovanje Adriatica Slovenice in vpetost v regionalno okolje

Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS), druga največja slovenska zavarovalnica, je po združitvi s sestrsko zavarovalnico KD Življenje v poslovnem letu 2013 še okrepila svoj položaj na slovenskem zavarovalnem trgu. Lani so fakturirali za 306 milijonov evrov premije in izplačali za 218 milijonov evrov škod. Poslovna enota zavarovalnice v Mariboru, ki posluje že 22 let, pa je ob koncu 2013 zbrala za 34 milijonov evrov premije in izplačala za 22 milijonov evrov škod. AS se aktivno odziva na potrebe okolja, v katerem deluje. V okviru partnerstva s projektom iHELP so tako danes v uporabo predali tudi nov defibrilator, nameščen na naslovu poslovne enote v Mariboru in je v primeru najhujšega dostopen vsem.

Defibrilator, ki je od danes nameščen na stavbi poslovne enote zavarovalnice Adriatic Slovenica v Mariboru, na naslovu Ulica Eve Lovše 15 in je dostopen 24 ur na dan.
Defibrilator, ki je od danes nameščen na stavbi poslovne enote zavarovalnice Adriatic Slovenica v Mariboru, na naslovu Ulica Eve Lovše 15 in je dostopen 24 ur na dan.

 
Zavarovalnico AS, ki je del Skupine KD Group, od oktobra 2007 vodi predsednik uprave Gabrijel Škof: »V 2014 ostajamo v celoti usmerjeni v naše stranke. Zaupa nam preko 640.000 zavarovancev, zato se tudi v prihodnje prilagajmo razmeram in poseben poudarek namenjamo osebnim in asistenčnim zavarovanjem. Obdržati želimo vodilni položaj inovatorja na trgu zavarovanj in na področju naprednih storitev, naš najpomembnejši cilj je ohranitev obsega premije in posledično večanje tržnega deleža, saj se zavarovalni trg že dve leti sooča s padcem,« letošnje načrte pojasnjuje Škof. S 15,6-odstotnim tržnim deležem (podatek za december 2013, vir SZZ) so še utrdili položaj druge največje slovenske zavarovalnice, ki pod eno streho ponuja celovito zavarovalno zaščito (premoženjska, zdravstvena in življenjska zavarovanja).

Z leve W. Jacob Westerlaken, član uprave, Gabrijel Škof, predsednik uprave in Vinko Prislan, direktor poslovne enote Maribor zavarovalnice Adriatic Slovenica.
Z leve W. Jacob Westerlaken, član uprave, Gabrijel Škof, predsednik uprave in Vinko Prislan, direktor poslovne enote Maribor zavarovalnice Adriatic Slovenica.

Letos so veliko pozornosti namenili razvoju osebnih zavarovanj, novosti še načrtujejo predvsem na področju pokojninskih zavarovanj, ki so z novo pokojninsko zakonodajo zanimivejša za širšo populacijo. AS pa želi z dolgoletnimi izkušnjami na področju zdravstvenih zavarovanj aktivno sodelovati pri oblikovanju reforme slovenskega zdravstvenega sistema, saj bi zavarovalnice z aktivnejšo vlogo doprinesle k finančni stabilnosti in stroškovni učinkovitosti celotnega slovenskega zdravstva.

Zavarovancem so letos ponudili vrsto novih življenjskih zavarovanj (Življenjski kasko – Asistenca življenja, Potencial Evrope AS), saj želijo prebivalce osveščati o pomembnosti varčevanja za obdobje po upokojitvi, prenovili so tudi uspešno premoženjsko zavarovanje Dom AS, ki ga odlikujejo še bogatejša kritja. »Strankam želimo ponuditi zavarovanja, ki njim in njihovim družinskim članom omogočajo več finančne varnosti v primeru najhujših in nepredvidljivih dogodkov. Ob razvoju zavarovanja imamo vedno najprej v mislih stranko, zato je vodilo našega razvoja prilagodljivost – torej ponudba po meri posameznika,« poudarja W. Jacob Westerlaken, član uprave. Obenem vse vabijo k brezplačni včlanitvi v AS Klub ugodnosti na www.as-klub.si, kjer si lahko posamezniki pridobijo pomembne ugodnosti, tako pri sklenitvi zavarovanj, kakor preživljanju prostega časa.

Zavarovalnica je tesno vpeta v okolje, v katerem deluje in podpira številne projekte s področja športa, kulture in humanitarnosti. Lani je prav z njihovo podporo zaživel projekt mladih slovenskih izumiteljev iHELP. Da bi pomagali čim večjemu številu ljudi, skupaj reševali življenja in zmanjšali število žrtev srčnega zastoja ter drugih nenadnih nesreč, so ob podpori Adriatica Slovenice razvili mobilno aplikacijo, s katero je mogoče enostavno poslati SOS sporočilo in tako s pomočjo posameznikov – laikov in izurjenih reševalcev nuditi kar se da hitro pomoč ponesrečencem. Kot aktivni partner projekta v Adriaticu Slovenici izobražujejo zaposlene o temeljnih postopkih oživljanja in uporabi defibrilatorja. Poslovna enota Maribor na naslovu ulica Eve Lovše 15 pa je od danes opremljena z zunanjim defibrilatorjem, ki je na voljo 24 ur na dan vsem, ki potrebujejo nujno pomoč. Vinko Prislan, direktor poslovne enote Maribor: »Na poslovni enoti se aktivno odzivamo na potrebe okolja, zato pomembno podpiramo iniciative na različnih področjih. Zagotovo pa je reševanje življenj največ, kar lahko storimo. Defibrilator na naši poslovni enoti je tako 30 v mestu Maribor. Seveda si vsi želimo, da bi bila potreba po njegovi uporabi kar najmanjša. Obenem pa se nadejamo, da bo v pravem trenutku odigral ključno vlogo!«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.