03:32, pet, 29. Mar

Za smrt po pretepu v Mariboru domnevno odgovoren 35-letnik





V nadaljevanju preiskave januarskega pretepa pri mariborski tržnici so kriminalisti po delu, ki se nanaša na nasilništvo, raziskali tudi del, ki se nanaša na krivdo za smrt mladeniča, ki je po tem pretepu umrl. V zvezi s tem so danes podali kazensko ovadbo zoper 35-letnega moškega. Ta naj bi pokojnega zabodel, medtem ko ga je ta pretepal.

Robert Munda, FOTO: PU Maribor
Robert Munda, FOTO: PU Maribor

“Ugotovili smo, da je osumljeni tega kaznivega dejanja, torej posebno hude telesne poškodbe, medtem ko so ga na tleh pretepali pokojni in še dva moška, z nožem zabodel žrtev ter ga pri tem posebno hudo telesno poškodoval tako, da je pozneje v kliničnem centru umrl,” je na današnji novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda.

“Neposredni kontakt med osumljenim in žrtvijo smo potrdili tako z dokazi kot sledovi, tako biološkimi kot kontaktnimi, ki smo jih pridobili z izvajanjem kriminalistične preiskave,” je dodal.

Dejanje bi lahko vsebovalo elemente samoobrambe, a o tem bo po besedah Munde presojalo tožilstvo oziroma sodišče. “Po mojem mnenju bi lahko šlo za prekoračen silobran,” je ocenil. Osumljeni je bil namreč v skupini, ki je bila napadena.

Je bil pa osumljeni, tako kot napadalci, v preteklosti že večkrat obravnavan za nasilje in premoženjsko kriminaliteto. Za povzročitev posebno hude telesne poškodbe s posledico smrti, če mu jo bodo dokazali, mu grozi od treh do 15 let zapora.

Vodja oddelka za krvne in seksualne delikte v sektorju za splošno kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Robert Praček je ob tem zavrnil domneve, da bi bilo v Mariboru več nasilja kot v drugih slovenskih krajih. “Tovrstna kazniva dejanja se dogajajo tudi na drugih območjih,” je dejal. Poudaril je, da “je še vedno varno hoditi po Sloveniji”. “Tovrstna kazniva dejanja, kot so uboji in umori, se dogajajo znotraj poznanih skupin, celo družin. Naključnih v zadnjem letu dni ne beležimo,” je pojasnil.

Omenjeni pretep se je zgodil v nedeljo, 7. januarja, zgodaj zjutraj pri osrednji mariborski tržnici. Do njega je po ugotovitvah kriminalistov prišlo potem, ko je na cesti ob tamkajšnjem lokalu ustavilo vozilo in se je verbalni obračun s potniki v vozilu za njim in skupino v bližini sprevrgel v nasilje. 25-letnik, ki je bil v pretepu hudo poškodovan in je nekaj dni pozneje v bolnišnici umrl, naj bi bil v skupini, ki je stala pri bližnjem kiosku za hitro prehrano in se je vključila v pretep.

Zaradi nasilništva so pristali v priporu trije Mariborčani, ki naj bi skupaj s še štirimi sostorilci napadli in pretepli skupino moških in žensk iz širšega območja Celja, ki so se po obisku mariborskega gostinskega lokala odpravljali domov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.