14:07, sob, 20. Apr

Za poslanske sedeže se bo potegovalo kar 25 strank





Pred predčasnimi državnozborskimi volitvami se danes uradno začenja volilna kampanja. Politične stranke in liste bodo imele mesec dni časa za prepričevanje volivcev, da junija oddajo glas zanje. Za poslanske sedeže se bo potegovalo 25 strank. Prihodnji teden se že začenjajo javna soočenja kandidatov.

Stranke, ki se bodo pomerile na parlamentarnih volitvah, že nekaj časa intenzivno nagovarjajo volivce, a uradno bo volilna kampanja stekla danes. Za nagovarjanje volivcev bodo imele stranke in liste mesec dni časa, do 1. junija opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

volitve sta

Za volilno kampanjo štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. Sodeč po napovedih strank, ki se bodo potegovale za vstop v državni zbor, bodo v kampanji največ stavile na družbena omrežja ter na neposreden stik z volivci. Tega se v strankah lotevajo na različne načine, predvsem s srečanji in dogodki, ki jih organizirajo po številnih slovenskih krajih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.