14:06, pet, 29. Mar

Za mlade v Rušah projekt “Pride & prejudice”





Prihodnji torek, 2. avgusta se bodo v Centru za mlade (CEZAM) Ruše pričele delavnice v okviru projekta “Pride & prejudice” oz. “Ponos in predsodki”, ki so ga uspešno pridobili na razpisu v okviru programa Erasmus +. Kot so povedali na današnji predstavitvi, bo v njem sodelovalo 27 mladih iz Cipra, Grčije, Turčije, Romunije, Poljske in Slovenije.

erasmus + 2016 (3)

Po uspešno izvedenem lanskem projektu CEZAMa “Find a job – get a job”, so se drugo leto zapored prijavili na razpis programa Erasmus +, kjer so bili uspešni in pridobili projekt “Pride&prejudiuce”. Vsebina projekta “Pride & prejudice” oz. “Ponos in predsodki” se nanaša na Evropo po finančni krizi med letoma 2008 in 2014 in obravnava stereotipe ter predsodke in druge negativne socialne teme s posebnim poudarkom na primerjavi “sever – jug”. “Na nek način bi radi pomagali k temu, da se ohrani ta evropska ideja solidarnosti in enotnosti, ter seveda Evropa kot kontinent miru,” je dejal koordinator projekta Lucijan Vihar. Kot so povedali na današnji predstavitvi projekta, je cilj projekta razviti večjo medkulturno zavest in predstaviti orodja in tehnike za spodbujanje medkulturnega dialoga znotraj svoje skupnosti in med udeleženci projekta, ki bodo okrepile skupne evropske vrednote. V projektu bodo uporabljene metode neformalnega učenja, vse v okviru cilja, da Evropa vztraja pri svoji ideji: “Združeni v različnosti”. “Te delavnice lahko pripomorejo k temu, da na nek način ohranimo to idejo Evrope, tako kot je bila zamišljena,” je dodal Vihar.

Projekt bo potekal v Rušah od 2. do 10. avgusta, v njem pa bo sodelovalo 27 mladih iz Cipra, Grčije, Turčije, Romunije, Poljske in Slovenije. “Skozi 10 – dnevne delavnice bodo mladi tudi spoznali drug drugega, se družili. Potekali bodo tudi medkulturni večeri, med katerimi je tudi Slovenski večer, peljali jih bomo na Bled in Ljubljano ter Maribor, zato da jim lahko predstavimo del Slovenije,” je opisal Vihar.

Celotni program projekta “”Pride & prejudice” je financira program Erasmus. “Mi smo pridobili 19.660 evrov za ta program,” je pojasnil Vihar.

erasmus +  Foto: CEZAM
erasmus +
Foto: CEZAM

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.