01:32, sob, 20. Apr

Z barvitimi igrami razgiba(va)li osnovnošolce





Se spomnite “pisma”, “gobice” ali igre “zemljo krast”? Temu podobne so nove igralne površine ob mariborski OŠ Borcev za severno mejo. Danes so jih učencem slovesno predali člani Rotary kluba Maribor Lent, pobudniki akcije Razgibajmo osnovnošolce!

Razgibajmo osnovnošolce (5)

Na Pobrežju je bilo posebej veselo. Učenci so vriskali, skakali, se žogali, igrali “zrcalo”, “kvadrate”, Twister… Vse to je le nekaj od številnih možnosti za razgibavanje na prostem, in sicer na barvitih površinah, ki jih imajo po novem zarisane ob in na šolskem igrišču.

Razgibajmo osnovnošolce (4)

Z akcijo Razgibajmo osnovnošolce rotarijci spodbujajo brezplačno športno udejstvovanje v zgodnjem otroštvu. Verjamejo, da bo barvite igre vsak dan preizkušalo nekaj sto otrok, s čimer bodo dosegli zastavljene cilje akcije: spodbujanje otrok k igram na dvoriščih (in odvračanje od sedenja za računalniki), spodbujanje razvoja gibalnih sposobnosti, omogočanje socialnih stikov, spodbujanje timskega dela in ekipnega sodelovanja… Pričeli so pri OŠ Borcev za severno mejo, sledilo jih bo še več.

Otroci na igrišču OŠ Borcev za severno mejo MB.
Otroci na igrišču OŠ Borcev za severno mejo MB.

Kot ambasadorja sta se akciji pridružila vrhunska športnika in znana Mariborčana: alpski smučar Boštjan Kline in večkratni svetovni prvak v jet-skiju Rok Florjančič.

Razgibajmo osnovnošolce (2)

Razgibajmo osnovnošolce (3)

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.