13:53, pet, 29. Mar

Vodenje Večera v rokah upravnega odbora





Na današnji ustanovni seji upravnega odbora ČZP Večer, d.d., je bil sprejet poslovnik in razdeljene vloge petih članov. V družbo pride z novim letom še glavni izvršni direktor.

Ustanovna seja upravnega odbora družbe ČZP Večer je postavila vse potrebne temelje za vodenje in upravljanje družbe v prihodnje. Upravni odbor bo petčlanski. Vodil ga bo predsednik in neizvršni direktor Uroš Hakl, člani pa so še namestnik predsednika in neizvršni direktor Sašo Todorović, izvršni direktor za področje razvoja in produkcije Aleksander Bratina, izvršni direktor za področje marketinga in prodaje Miha Klančar ter predstavnik zaposlenih Aleš Dragar. S 1. januarjem pride v družbo tudi novi glavni izvršni direktor, pred leti že direktor Večera, Marko Tišma. Člani upravnega odbora so na seji sprejeli tudi poslovnik delovanja.

»Spremembo upravljanja iz dvotirnega v enotirni sistem smo izglasovali že na izredni skupščini družbe 5. decembra letos. Sedaj ko so vsi sklepi pravnomočni in vpisani v sodni register, smo formalizirali tudi delovanje upravnega odbora in razdelili ključne funkcije. S tem smo zelo skrajšali čas med načrti, odločitvami, realizacijo in poročanjem, pohitrili odločanje ter zagotovili lastnikom polno vpetost v delovanje in najpomembnejše odločitve družbe. Vse našteto je ključno za pravočasno doseganje poslovnih ciljev in nadaljevanje sanacije poslovanja Večera. Vizija, poslanstvo in strategija za prihodnost so že pripravljeni, prav tako projekti za njihovo uresničevanje. Skupaj s ključnimi kadri bomo takoj pohodili plin, saj želimo vse načrtovane spremembe speljati čim prej in s tem družbi zagotoviti svetlo, predvsem pa zdravo in predvidljivo prihodnost. Največ poudarka v naslednjem letu bo na razvoju regij, novih produktov in storitev ter na optimizaciji poslovanja,«
je po seji upravnega odbora pojasnil njegov predsednik Uroš Hakl.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.