00:07, sob, 20. Apr

Višje sodišče odpravilo sodbo v zadevi Patria, odločitev še ni znana





Z ljubljanskega višjega sodišča so sporočili, da so sodbo v zadevi Patria danes poslali na ljubljansko okrajno sodišče, ki bo sodbo tudi vročilo strankam v postopku. Odločitev še ni znana, bo pa najbrž v kakšnem dnevu.

Vrhovno sodišče RS, Višje sodišče v Ljubljani, Okrožno sodišče v Ljubljani. Vrhovno sodišče RS, Višje sodišče v Ljubljani, Okrožno sodišče v Ljubljani. Vir: STA
Vrhovno sodišče RS, Višje sodišče v Ljubljani, Okrožno sodišče v Ljubljani.
Vrhovno sodišče RS, Višje sodišče v Ljubljani, Okrožno sodišče v Ljubljani.
Vir: STA

Zakon o kazenskem postopku predvideva, da drugostopenjsko sodišče odločbo pošlje sodišču, ki je na prvi stopnji izreklo sodbo, v tem primeru ljubljanskem okrajnemu sodišču. Ta odločitev prepošlje strankam v postopku.

Višje sodišče odločbo pošlje po kurirju, kar pomeni, da bo sodba na okrajnem sodišču najverjetneje že danes.

Na prvostopenjsko obsodilno sodbo v zadevi Patria so se pritožili vsi trije obsojeni, predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Ivan Črnkovič.

Prvi je bil 5. junija lani zaradi obtožb o kaznivih dejanjih, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov obsojen na dve leti zapora, Krkovič in Črnkovič pa na 22 mesecev. Vsi trije sodni postopek že od samega začetka označujejo za politični konstrukt in zatrjujejo, da so nedolžni ter da proti njim ni nobenih dokazov.

Zato so višjemu sodišču predlagali, naj jih oprosti, medtem ko tožilstvo seveda predlaga potrditev sodbe. Okrajno sodišče je namreč v izreku sodbe popolnoma sledilo predlogu tožilstva.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.