20:02, tor, 16. Apr

Vinskim brbončicam posebno priznanje





Organizatorji Vinskih brbončič so prejeli posebno priznanje “za izreden doprinos pri promociji vinske kulture”, ki se podeljuje na hrvaškem največjem sejmu in festivalu Vinocom ZagrebNa priznanje smo zelo ponosni“, so zapisali v sporočilu za javnost.

vinske-priznanje

Na tem festivalu že od leta 2010 razglašajo najboljše hrvaške vinogradnike po posameznih vinorodnih regijah, kakor tudi nasploh na Hrvaškem. Priznanja se imenujejo Bjeli Grozd. Podelijo ga tudi najboljšemu mlademu vinarju, posebno priznanje za življensko delo in za doprinos pri promociji vinske kulture, ki so ga letos podelili Vinskih brbončicam. Pri glasovanju za podeljene nagrade in priznanja je tokrat sodelovalo 515 gastronomov in novinarjev.

priznanje-dobitniki

Glede na to, da gre za posebno priznanje smatramo, da ne gre za kakšne predpisane kriterije za dodelitev, temveč za prepoznavnost naših dogodkov tudi v tujini, predvsem v svetu vinarstva, saj vsaj 1 x na sezono gostimo in s tem promoviramo vinarja iz tujine (Hrvaška, Italija),” so zapisali organizatorji Vinskih brbončič. Še posebej so ponosni na dejstvo, da so prvi iz tujine, ki so prejeli Bjeli grozd.

vinske-brboncice-priznanje

Ob tej priložnosti so obljubili, da se bodo tudi v prihodnje “trudili korektno promovirati čim bolj pestro paleto vinogradnikov, ki jih bomo izbirali predvsem glede na kvaliteto”. Prednost pri izbiri gostov boto odslej dajali posameznikom, ki svojih vin ne prodajajo na trgovinskih policah. S tem namreč verjamejo, da bodo Mariborčanim in ostalim obiskovalcev predstavili vinsko “smetano”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.