22:42, pet, 19. Apr

VIDEO: Zavod13 jutri z rdečimi baloni po vsej Sloveniji





Z namenom pomagati materi posebnega otroka na začetku sprejemanja dejstva, da se je rodil nekoliko drugačen otrok kot ga je pričakovala je bil ustanovljen Zavod13. Eden od projektov zavoda je tudi Vseslovenski pohod z rdečimi baloni, ki se bo odvijal to soboto.

Jutri bodo enajst slovenskih mest preplavili rdeči baloni. Mariborski Zavod 13 želi, s tem že četrtim tradicionalnim pohodom, opozoriti na otroke s posebnimi potrebami med nami.
Vseslovenski pohod z rdečimi baloni ob mednarodnem dnevu redkih bolezni bo ob 11. uri. Pohod bo tudi v Mariboru, Ljutomeru, Celju, Radljah ob Dravi, Novem Mestu, Kranju, Novi Gorici, Kamniku, Ajdovščini, Trbovljah in na Ptuju.
Rdeči baloni, ki ponazarjajo ljubezen in upanje bodo preplavili štajersko prestolnico. Zavod 13 vodi Mariborčanka Petra Greiner, mama sedemletne deklice Sofie, ki ima redko genetsko motnjo trisomijo 13.

V zavodu s pomočjo strokovnih sodelavk nudijo podporo ne le otroku, temveč celotni družini.
Več o Zavodu13 preverite v videu:

Vseslovenski pohod z rdečimi baloni
“Naši posebni otroci vas že čakajo, da jih primete za roke in se skupaj z njimi sprehodite po ulicah, kjer naj drugačnost skopni kot lanski sneg,” sporočajo na Facebooku Zavod13. V Mariboru se lahko pridružite pri Bistoju Arty ob 11.00. Rdeča barva je v osivelem dnevu tista svetla točka, ki govori o upanju.

Če se kot mesto ali kraj želite priključiti, pišite na info@zavod13.org.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.