16:10, tor, 23. Apr

VIDEO: Začel se je Festival Drave, kralj je postal Damijan Denac





Z današnjo razglasitvijo Kralja Drave se ob Dravi začenja 3. Drava Festival, ki bo v organizaciji Skupine za Dravo potekal vse do 15. julija. Letos je med štirimi kandidat bil izbran Damijan Denac iz Dopps-a.

Na današnjem slovesnem odprtju pred Hišo Stare trte na Lentu je bil danes izbran novi Kralj Drave, kar je tradicija, ki jo je leta 2012 začelo Potapljaško društvo Maribor. Z omenjenim nazivom želijo širši javnosti predstaviti posameznike, ki reko spoštujejo, častijo ali z njo kakovostno živijo.

Razglasitev kralja smo na našem facebooku prenašali tudi v živo.

Koordinator Drava Festivala – Skupina za Dravo, Potapljaško društvo Maribor in aktualni Kralj Drave, Borut Rojs – Drava center so za Kralja Drave nominirali štiri osebe oziroma inštitucije, za katere smatrajo, da s svojim delovanjem izstopajo v skrbi za reko Dravo ter pri ohranjanju in obnavljanju njenih ekosistemov ter njenem trajnostnem razvoju.

festival drava

Tudi letos dogodke organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije na in ob reki Dravi. Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.

Več o programu pa lahko izveste na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.