15:43, čet, 28. Mar

VIDEO: V Smetki postrežejo s pravično kavo





V centru Maribora že dobri dve leti obstaja pravična trgovina Smetka, kjer najdete uporabne izdelke iz reciklaže za ponovno uporabo. Letos spomladi so Smetko preuredili tako, da je prostor še za ulično kavarnico, kjer uživaš v pravični kavi in prebiranju kakšne zanimive knjige.Kakšna je ta pravična kava v Smetki in kakšen je “book caffee” na Gosposki ulici v mestu, preverite v videu.

V Smetki je še vedno na voljo tudi vsa ponudba socialnih podjetij, oblek in drugih izdelkov iz druge roke, izdelkov pravične trgovine Tri muhe, društva Aktiviraj se z Ropotarnico, kooperative Dame, BikeLaba, RecyclingLaba, Emo Celja, Smetometk, prav tako pa občasno omogočajo enemu umetniku, ki ponuja svoje izdelke tudi po načelih ekološkosti in organskosti, da se predstavlja pri njih.

Nakup izdelkov pravične trgovine pomeni odločitev za izdelke, ki so bili izdelani ali pridelani na način, ki pozitivno vpliva na človeka ter njegovo okolje. Z nakupom prispevajo k zmanjševanju revščine v manj razvitih deželah ter s tem k spreminjanju sveta na bolje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.