07:24, čet, 18. Apr

VIDEO: S kolesom iz Hoč v Tadžikistan





Avanturist in svetovni popotnik na kolesu Simon Eržen se je lotil izjemnega podviga: s kolesom bi rad prepotoval svet. Julija se odpravlja na doslej najzahtevnejšo ekspedicijo – v Tadžikistan.

Simon Eržen

Simon Eržen kolesari že od malih nog. Sprva je v 12-letni kolesarski karieri premagoval svetovno elito v BMX in gorskem kolesarjenju, od leta 2008 pa s kolesom osvaja svet. Eržen se je lotil namreč osupljivega projekta, ki ga je poimenoval kar S kolesom okoli sveta. „Pot v dolžini 100.000 kilometrov poteka po etapah, do danes pa sem s kolesom osvojil že kar nekaj eksotičnih destinacij – denimo Novo Zelandijo, Japonsko, Oman, Indijo, seveda pa tudi precejšen del Evrope,“ razlaga Eržen.

8. julija pa se Eržen odpravlja na svojo doslej najzahtevnejšo ekspedicijo – v Tadžikistan. Na poti do centralne Azije ga bodo namreč čakale številne prepreke – od vojaških zased, do nevarnih minskih polj. „Med izzivi, s katerimi se bom tokrat soočal, je tudi meja z Afganistanom, ter redek zrak na višinah do 5.000 metrov,“ izpostavlja.

Eržen ves čas priprav na ekspedicijo zbira tudi prostovoljne prispevke, ki jih na sami poti nato preda v dobrodelne namene, predvsem za šolanje otrok, ki si tega ne morejo privoščiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.