21:08, čet, 18. Apr

VIDEO: Razpis za bivanje v mariborskih študentskih domovih





Študenti, ki prihajajo na študij na Univerzo v Maribor (UM) iz krajev zunaj univerzitetnega središča in potrebujejo nov dom, jim tega ponujajo Študentski domovi Univerze v Mariboru.

Razpis za bivanje v študentskih domovih je že objavljen, študentje se nanj lahko prijavijo do 16. avgusta.

Študentje bodo v študentske domove sprejeti na podlagi pravočasno elektronsko oddane prošnje za sprejem. Razpis je objavljen na spletnih straneh študentskih domov http://www.studentskidomovi.um.si/ ali na spletnem portalu http://portal.evs.gov.si/bivanje/.

Zainteresirani študentje prošnjo oddajo elektronsko, in sicer na dva načina:
– Z uporabniškim imenom in geslom (obvezno si je potrebno ustvariti novo geslo) – ko na elektronski naslov prejmejo potrditev, da je bila prošnja uspešno oddana, vsebino prošnje natisnejo in podpišejo, ter jo priporočeno pošljejo ali oddajo osebno.
– S kvalificiranim digitalnim potrdilom (elektronskim podpisom) podpisana soglasja družinskih članov in druge dokumente priložijo kot priponke elektronski pošti ali jih pošljejo po pošti.

V Študentskih domovih UM še opozarjajo, da naj študentje z oddajo prošnje nikar ne odlašajo do zadnjega dne, saj bodo obravnavali zgolj pravočasno oddane prošnje.

V sredini meseca septembra pa bo nato na spletnih straneh Študentskih domov UM objavljen prednostni seznam študentov za vselitve. Ti bodo na domač naslov prejeli tudi odločbo in vabilo na vselitev. Kot še izpostavljajo, bodo študente skušali vseliti v domove v bližini njihove fakultete, v okviru možnosti bodo upoštevali tudi njihove želje, med letom pa s lahko tudi preselijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.