05:54, sob, 20. Apr

VIDEO: Mariborčani na derbiju premagali Olimpijo





Vijoličasti so z golom Luke Zahovića v 51. minuti dobili večni derbi pred 12.096 obiskovalci na razprodanem Ljudskem vrtu. Navijači so bili na nogah, NK Maribor pa je z zmago proti Olimpiji bližje naslovu prvaka.

Nogometaši Maribora so na spomladanski premieri prvenstva znova zmagali v večnem derbiju. Trener Darko Milanič je bil z igro na domači zelenici zelo zadovoljen.

Tekmo so sicer bolje začeli Ljubljančani, ki so uspešno zapirali akcije vijoličastih. Prvi prosti strel Olimpije v uvodu tekme je bil premalo natančen. Napeto je bilo tudi v šesti minuti, ko je Mitja Viler visoko meril v kazenski prostor nasprotnikov, Nejc Vidmar pa je bil uspešen v skoku proti Luki Zahoviću. Sledila je prva kratka prekinitev zaradi ognjemeta in bakel, ki so zagorele na južni tribuni pri Violah.

Podobno je glavni sodnik Damir Skomina ponovno prekinil tekmo v 13. minuti. Na ognjemet Viol so z uporabo pirotehnike odgovorili tudi Green dragonsi.

Napet boj, a Handanovićeva mreža se ni zatresla
Ljubljančani so vseskozi pritiskali proti mariborskemu golu. V 32. minuti pa so bili pred golom Olimpije nevarni Mariborčani. Poskusil je Milivoje Novaković, Aleks Pihler pa je odbito žogo sprožil čez gol. Pred mariborskim golom je bilo vroče v 35. minuti, a je podaja Danijela Miškića pristala v rokah Jasmina Handanovića. Podobno se je izkazal še nekaj minut kasneje. Obe ekipi sta do konca prvega polčasa še poskušali z nekaj napadi, a brez zadetkov.

Zahović povedel
Drugi polčas sta ekipi začeli v nespremenjeni postavi.
NK Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Bohar, Vršič (od 76. Hotić), Novaković, Zahović (od 74. Tavares).
Olimpija Ljubljana: Vidmar, Klinar, Ilić, Mitrović, Štiglec, Cretu (od 76. Novak), Miškić, Alves, Boateng (od 65. Avramovski), Benko (od 68. Eleke), Oduwa.

Resno priložnost so vijoličasti v 51. minuti zaključili z zadetkom. Zahović je z natančnim strelom premagal Vidmarja. Kmalu zatem pa je znova sledila prekinitev tekme. Tokrat zaradi uporabe pirotehnike pri navijačih zeleno-belih, ki so goreče predmete metali tudi na igrišče in na vzhodno tribuno.

Mariborčani se bodo v naslednjem krogu 4. marca (v gosteh) pomerili z Gorico, Olimpija pa dan kasneje gosti Rudar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.