11:21, sob, 20. Apr

VIDEO: Brezplačno tudi na jutrišnjo tekmo v Ljudski vrt





Jutri, 26. julija bo v Ljudskem vrtu, s pričetkom ob 20.20, prva tekma 3. kroga kvalifikacij Lige prvakov, v kateri se bosta pomerila NK Maribor in islandski prvoligaš FH Hafnarfjordur. V ta namem je Mestna občina Maribor znova zagotovila brezplačen avtobusni prevoz.

K temu pa je Železnjak dodal, da želijo na MO Maribor s to akcijo spodbuditi Mariborčanke in Mariborčane, da se na tekmo podajo z javnim mestnim potniškim prometom, obiskovalci od drugod pa lahko bodisi pustijo vozila na obrobju mesta in se v mesto podajo z avtobusom, bodisi parkirajo vozila na številnih parkirnih mestih in garažnih hišah, ki so do stadiona oddaljene le nekaj minut hoje. S takšnimi aktivnostmi MO Maribor uvaja evropske usmeritve trajnostne mobilnosti, ki stremijo k manjšanju rabe avtomobilov v središčih mest in spodbujanju alternativnih oblik transporta, kot je raba javnega mestnega prevoza, kolesarjenja, ipd..

Nekatere ulice bodo popolnoma zaprte

V sredo bo veljala tudi popolna zapora vozišča Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Mladinske ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Prežihove ulice na odseku od Gosposvetske ceste do Gregorčičeve ulice, Vilharjeve ulice na odseku od Kamniške ulice do Mladinske ulice in Kajuhove ulice na odseku od Mladinske ulice do Gregorčičeve ulice.

Nadzor nad parkiranimi vozili v okolici stadiona bo na dan tekme Medobčinski inšpektorat in redarstvo izvajal v podobnih okvirih, kot jih je v času tekme, ki je bila 19. julija.

Da bosta prihod v mestu in ogled tekme prijetna, pozivajo udeležence, da se na pot odpravijo pravočasno in si zagotovijo varno in ustrezno parkirno mesto.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.