08:31, tor, 23. Apr

Velika gasilska vaja na Smolniku





V četrtek, 27. junija so se na Smolniku oglasile sirene, pred tem pa so s pirotehničnimi in dimnimi efekti pripravili prizorišče vaje, kar je omogočilo uprizoritev vaje, kot dejanske nezgode.

Untitled-1
Gasilci PGD Smolnik so namreč organizirali veliko gasilsko vajo, ki so jo priredili v sklopu pridobitve novega gasilskega vozila.

V gasilski vaji so sodelovala okoliška ter pobratena društva. Kot je povedal vodja intervencije Aleš Svenšek, je vsega skupaj bilo prisotnih 19 gasilskih vozil, od tega 117 gasilcev. Gasilska vaja je bila širšega obsega zato je vodja intervencije vajo razdelil na različne sektorje.

Ena od prizorjenih vaj je bila tudi prometna nesreča. Ker je na vaji prvič sodelovalo novo gasilsko vozilo tega veselja ni skrival niti poveljnik. Glavni izmed sektorjev pa je bil Sektor 2, kasterega naloga je bilo gašenje na veliko skladišče podjetja, notranji napadi ter varovanje objektov. Zaradi pomanjkanja vode so takoj naredili vodno oskrbo iz Drave ter bližnjega potoka z motorno brizgalno. Največja atrakcija za obiskovalce pa je bila platforma poklicne enote Maribor, ki je iz strehe upravne stavbe sektorja 1, reševala ujete osebe in jih spustila na trda tla.

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.