07:40, čet, 18. Apr

Velika čistilna akcija to soboto v Občini Hoče – Slivnica





Občina Hoče-Slivnica ponovno organizira čistilno akcijo »EKO DAN NI ZAMAN«, ki bo v soboto 07. 4. 2017. Čistilna akcija bo potekala po krajevnih skupnostih med 9.00 in 12.00 uro. Pomoč pri izvedbi čistilne akcije je potrdilo vseh 5 krajevnih skupnosti, 60 nevladnih organizacij, obe osnovni šoli, podružnična šola ter podjetje Saubermacher. Organizatorji pričakujejo preko 500 udeležencev.

Pobudniki čistilne akcije »EKO DAN NI ZAMAN« so se odločili, da k akciji ponovno povabijo vse občanke in občane. Letos so se v veliko čistilno akcijo vključile tudi vse tri šole(Osnovna šola Dušana Flisa Hoče in njena podružnica Reka Pohorje ter Osnovna šola Franc Lešnik Vuk Slivnica in imajo na ta dan pouk v okviru katerega bodo izvedli EKO DAN – ni zaman – čiščenje okolice. Načrt obveščanja in aktivacije je vzpostavljen preko petih krajevnih skupnosti (KS Reka-Pohorje, KS Hoče, KS Rogoza, KS Slivnica in KS Orehova-Hotinja vas), preko 60 društev in kot omenjeno preko Osnovnih šol. Na akcijo so opozorili tudi vsa podjetja in jih povabili k sodelovanju. Čistilna akcija bo potekala v soboto, 07. aprila 2018 med 9.00 in 12.00 uro.

čistilna akcija Hoče - Slivnica 2017 (2)
“Čisto okolje je osnova za dobro počutje. Čistilna akcija je postala tradicionalna in ponosen sem, da se je vsako let udeleži več ljudi. Še posebej sem vesel otrok, saj tako vzgajamo odgovorne posameznike. Zavedanje, da vsi živimo v eni občini in, da, če vsi skrbimo za okolje, potem je veliko lažje ohranjati čisto naravo. Vljudno vas vabim, da se pridružite na čistilni akciji EKODAN ni zaman. Veselim se skupnega druženja in doseženega cilja. Bodimo okolju prijazna občina in naj EKO DAN NE BO ZAMAN«,” je povedal Marko Soršak, župan Občine Hoče – Slivnica.

Zbirna mesta udeležencev akcije bodo ob 9ih zjutraj na posameznih sedežih Krajevnih skupnostih, kjer vam bodo koordinatorji posredovali potrebne informacije o lokaciji pobiranja in odvoza smeti:

  • KS Orehova Hotinja vas Janko Lah 040 327 411
  • KS Slivnica Peter Kovaček 051 415 937
  • KS Rogoza Uroš Blažič 040 526 505
  • KS Hoče Borut Celan 031 335 131
  • KS Reka Pohorje Zdenka

Udeleženci čistilne akcije bodo prejeli vrečke in delovna zaščitna sredstva (rokavice), da se bodo lahko varno podali na pot čiščenja narave v Občini Hoče-Slivnica. Zbrane odpadke bo sproti odvažalo podjetje Saubermacher ter Režijski obrat občine Hoče-Slivnica. Na podlagi predhodnih prijav organizatorji pričakujejo preko 500 udeležencev.
Čistilna akcija bo izvedena v vsakem vremenu. Koordinator akcije »EKO DAN NI ZAMAN« je Domen Repa, ki je dosegljiv preko maila: domen.repa@hoce-slivnica.si ali preko telefonske številke: 040 731 323.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.