17:18, tor, 16. Apr

Večerova osebnost Štajerske 2017 je Boris Krabonja





Sinoči so v Kristalni dvorani SNG v Mariboru izbrali Večerovo osebnost leta Štajerske za 2017. Med desetimi nominiranci so Večerovi bralci za osebnost Štajerske letošnjega leta izbrali humanitarca in upornika Borisa Krabonjo.večerova osebnost leta (1)

Krabonja je dejal, da se dnevno srečuje z ljudmi, ki sicer niso slišni. Dejal, da zanj ni razlik. “Pomagal bom Romom in tudi beguncem. Pa naj bodo ljudje jezni,” ter dodal, da sam ne verjame v demokracijo temveč solidarnost. Ob prejemu priznanja pa je zatrdil, da bo slednjega dobro vnovčil.

Za politika Štajerske je bil izbran župan občine Miklavž Leo Kremžar. Kulturnik leta je postal skladatelj Vito Žuraj, eden najbolj prepoznavnih sodobnih slovenskih skladateljev ta čas. Za športnico Štajerske 2017 je bila izbrana smučarka Ilka Štuhec.

večerova osebnost leta (2)

Za humanitarko Štajerske 2017 so razglasili Anko Fingušt, ki nadaljuje dolgoletno tradicijo prve varne hiše v Sloveniji. Za gospodarstvenika Štajerske 2017 pa je bil izbran Gorazd Bende, direktor Poslovne cone Tezno.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.