05:52, sre, 24. Apr

V spomin na Nejca, ki je umrl v žledu





Člani Pohodniške sekcije športnega društva Elektra Maribor so včeraj izvedli četrti Nejčev spominski pohod, s katerim so udeleženci počastili spomin na mladega sodelavca, Nejca Mesariča. Ta je izgubil svoje življenje med intervencijo v času žleda, ki je Slovenijo zajel pred štirimi leti.

Takrat je Slovenijo zajela naravna ujma. Pri odpravljanju posledic, ki jih je povzročil žled, in pri ponovnem vzpostavljanju oskrbe odjemalcev z električno energijo, je življenje tragično izgubil Nejc Mesarič. V spomin nanj in na njegov pogum so letos organizirali že četrti pohod in spominsko slovesnost. Del udeležencev je spominski pohod pričel v Slovenski Bistrici, preostali so se pohodu pridružili ob spominskem obeležju v kraju Rep na Pohorju. Skupaj so se odpravili do drugega obeležja, kjer je potekala krajša spominska slovesnost, na kateri so zbrani počastili spomin na mladega sodelavca s cvetjem in prižigom sveč. Tradicionalno so se pohoda udeležili Nejčevi sodelavci, kakor tudi predstavniki Hrvatske elektroprivrede, ki so pred leti s svojimi ekipami priskočili na pomoč slovenskim elektromonterjem pri odpravljanju zahtevnih posledic vremenske ujme.

elektrika kabli (4)

Ob spominskem obeležju sta prisotne nagovorila Modest Motaln, predsednik KS Šmartno v imenu Občine Slovenska Bistrica, in predsednik uprave družbe Elektro Maribor Boris Sovič. Slednji je ob tej priložnosti spomnil, da so se pred štirimi leti soočali z obsežnimi poškodbami na prenosnem in distribucijskem elektro-omrežju. “Pri odpravljanju posledic žleda in vzpostavljanju oskrbe naših uporabnikov z električno energijo je prizadevno sodeloval tudi mladi Nejc Mesarič, ki je pri tem tragično izgubil življenje. V spomin na njegov pogum in požrtvovalnost smo tudi letos pripravili Nejčev spominski pohod. V zadnjih letih so naravne ujme vse pogostejše. Prav je, da se zavedamo, kako veliko in pomembno delo opravljajo zaposleni v slovenskem elektrogospodarstvu“, je poudaril Sovič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.