15:21, sob, 20. Apr

V Rušah nastaja fitnes na prostem





Potem ko so dobili “pump track” in ko je Center urbanih športov v zaključnih fazah pred uradno otvoritvijo, sedaj v Rušah nastaja še fitnes na prostem. Ta bo nameščen v parku pred zdravstvenim domom, v neposredni bližini stadiona NK Pohorje. Z deli naj bi zaključili konec aprila. 

Občina Ruše je pričela z izgradnjo novih športnih površin s sklopom zunanjih fitnes naprav, ki bodo “zaokrožile” in povezale idejo o Športnem parku. Vse naprave bodo namenjene brezplačni vadbi za vse meščane ter obiskovalce Ruš. S tem želijo širšo javnost spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in k razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja. “Ruše tako dobivajo sodobne fitnes naprave na prostem. Verjamemo, da bodo zunanje fitnes naprave dobro služile svojemu namenu, saj se je povečalo povpraševanje meščanov po ulični vadbi (ang. street workout),” so sporočili iz Občine Ruše.

Fitnes na prostem bo vključeval 6 naprav, od tega naprave potisk s prsi, dvojni tekač, eliptični trenažer, potisk z nogami, veslač in upogib trupa pod naklonom. Občina Ruše bo tako financirala dobrih 6.400 evrov vreden fitnes na prostem, ki bo predvidoma zaključen s koncem aprila.

Temelji za fitnes na prostem v Rušah
Temelji za fitnes na prostem v Rušah

Gibanje na svežem zraku

Vadba je zabavna in sproščujoča, namenjena vsem starostnim skupinam. Ob njej se lahko tkejo nova prijateljstva, se družijo in povezujejo uporabniki naprav in tako kakovostno izkoriščajo svoj prosti čas. Vzpostaviti ali obdržati dobro kondicijo ob pravilni prehrani in telesni vadbi postaja osrednja naloga posameznika v moderni družbi. Z vadbo v naravi pripomoremo k boljši prekrvavitvi, večji koncentraciji kisika, konstantni telesni kondiciji in dobimo potrebno energijo za premagovanje vse bolj stresnega vsakdanjika.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.