18:16, pet, 19. Apr

V Rušah delijo prehrambene pakete





Za socialno ogrožene krajane Ruš, Bezene, Martnice in Lobnice so tokrat pripravili 90 prehrambenih paketov. Razdelili jih bodo jutri, 25. januarja. od 13h dalje. 27 krajanov in krajank, ki so na seznamu Centra za socilano delo Ruše, a paketov ne morejo prevzeti sami, pa bodo še danes obiskali na domu.

Vir: shutterstock
Vir: shutterstock

Tokrat bodo razdelili več paketov kot običajno, “ker vemo, da je januar kritičen. Prazniki so bili…“, je s sočutjem razlagala Hedvika Potočar, predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) Ruše. Za prevzem paketa, je treba pokazati dokumentacijo Centra za socialno delo Ruše. Preverite na spodnji sliki obvestila.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

“Do porabe zalog” je odsev krute realnosti
Zaradi zgoraj zapisane fraze, se je med ljudmi in na družabnem omrežju Facebook pojavilo nekaj kritik, češ, da to lahko napišejo trgovci, da za prevzem teh paketov ne bi smelo veljati “kdor prej pride, prej melje” in podobno. Potočarjeva odgovarja, da so eno želje, drugo pa kruta resničnost:
Verjemite, da so vsi, ki čakajo v vrsti, upravičeni do paketa (podlaga odločba DSP ali vabilo CSD, slednji v večini primerov nimajo DSP, a potrebujejo pomoč). Predstavljajte si, da čakate v vrsti ½ ure ali več in ko pridete na vrsto vam prostovoljka reče (čeprav imate dokument): »Ne, vi pa ne morete dobiti paketa, temveč oni drugi, samo še žal ni prišel”, ali pa »ti paketi so pa rezervirani za tiste, ki jih bolj potrebujejo kot vi«??? Kdo smo, da si lahko jemljemo pravico v svoje roke in sprejemamo takšne odločitve? Postavite se v kožo prostovoljca, ki v neogrevanih in odprtih prostorih pri konkretnem temperaturnem minusu čaka, da bo še kdo prišel, čeprav so že vsi paketi pošli???” V želji, da bi pomagali še več ljudem, ki so v stiski, pa Potočarjeva še dodaja, naj tisti, ki vedo za kakšen primer, obvestijo pristojne.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.