13:07, sob, 20. Apr

V RK MB delijo državne rezerve





V mariborskem območnem združenju Rdečega križa v prehrambenih paketih delijo blagovne rezerve Republike Slovenije. Po tem ko so pred dobrima dvema mesecema ostali skoraj brez zalog, ljudje pa brez pomoči, so se na vladi vendarle odločili posredovati in dovolili črpanje interventnih zalog.

paketi RK

Na RK Maribor (v skladišču na Ljubljanski) vsako sredo od 8ih do 14ih še vedno delijo pakete hrane. V povprečju jih razdelijo med 700 do 1000 na dan. Upravičenci trenutno prejemajo 6 osnovnih živil: mleko, moko, testenine, sladkor, riž in liter belega olja. “Tragedija vsega skupaj je, da imajo ljudje takšne razmere, da praktično jim tudi ta hrana ne zadošča,” je danes povedal sekretar OZ RK Maribor Alojz Kovačič.

Kovačič

Zaloge, ki so jih dobili na račun črpanja državnih rezerv, naj bi zadoščale vsaj do jeseni, ko naj bi dobili (tudi) evropsko pomoč. A že konec avgusta pričakujejo nove težave, zaradi bližajočega se začetka novega šolskega leta, ko se bodo starši stoterih družin (poleg že siceršnje stiske) soočali z neizogibnim nakupom šolskih potrebščin.

Podrobnosti kmalu v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.