14:24, pet, 29. Mar

V Radvanju izglasovali ureditev svojega trga





V mariborski mestni četrti Radvanje so sinoči zaključili z drugo faza uvajanja participatornega proračuna, v kateri so občani soodločali o porabi dela občinskega proračuna. Glede na rezultate si krajani najbolj želijo urediti svoj trg.

radvanje

Radvanjčanke in Radvanjčani so preko spletne strani, po pošti in preko natisnjenih obrazcev v participatorni proračun predlagali 78 projektov. Strokovne službe MOM so jih po tehničnem in finančnem pregledu v glasovanje za participatorni proračun predlagali 22 projektov.
Že ob 13. uri se je glasovanja za projekte participatornega proračuna udeležil/-a 302. Radvanjčan/-ka, kar pomeni, da so kvorum dosegli zelo hitro.
Glasovanja se je udeležilo 652 prebivalk in prebivalcev Radvanja in so s takšno udeležbo več kot za 2x presegli kvorum. Glasovanja so se udeležile različne generacije, predvsem pa je bilo opaziti veliko mladih.

Predsednik delovne skupine za uvedbo participatornega proračuna Metod Dolinšek je nad odzivom ljudi presenečen. Po glasovanju jih čaka še veliko dogovorov, sestankov in ostalega urejanja, da bo vse v skladu z načrti in pripravljeno za uresničitev projektov.

Matic Primc iz skupine Odločaj o mestu. ki se je najbolj zavzemala za uvedbo participatornega proračuna je dejal, da je zadovoljen z izbiro projektov in z udeležbo na glasovanju, saj so s tem pokazali, da jim ni vseeno.

Največ glasov so dobili naslednji projekti:
– Sanacija Radvanjskega trga
– Namestitev košev za odpadke
– Ureditev otroškega igrišča
– Pohorski park doživetij v naravi
– Povečanje prometne varnosti na Pohorski ulici

Na podlagi oddanih glasov bodo strokovne službe MOM (Mestne občine Maribor) sestavile prioritetno listo projektov. Tisti, ki so dobili največ glasov, pa bodo v skupni vrednosti 100 tisoč evrov umeščeni v predlog proračuna mariborske občine za prihodnje leto.

radvanje3

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.