01:31, sre, 24. Apr

V Radljah ob Dravi kmalu nov gasilski dom





Prostovoljno gasilsko društvo Radlje ob Dravi ob letošnji 140-letnici dobiva nov gasilski dom. Sodobno zasnovan dom, ki leži ob radeljski obvoznici, bodo slovesno odprli 26. septembra letos. Stal je okoli 800.000 evrov, denar zanj pa so gasilci zagotovili sami in s pomočjo občine.

foto: STA
foto: STA

Radeljski gasilci so pred približno dvema letoma z Župnijo Radlje ob Dravi podpisali pogodbo o prodaji dosedanjega gasilskega doma, ki leži v središču Radelj v neposredni bližini cerkve in župnišča. Župniji, ki bo v njem med drugim uredila prostore Karitas, so gasilci dosedanji gasilski dom prodali za 130.000 evrov.

Hkrati so se podali v iskanje donatorjev in doslej z donacijami posameznikov, podjetij in številnih kmetov, ki so podarili les, zbrali okoli 40.000 evrov. Večji del sredstev za gradnjo novega doma pa so pridobili s posojilom, pri čemer bo sredstva za plačilo anuitet zagotavljala občina, je pojasnil predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi Primož Ternik.

Z novim gasilskim domom, ki so ga začeli graditi pred letom dni in je eden redkih novih v Sloveniji, gasilci pridobivajo večje prostore za opravljanje dejavnosti, večje garaže, prostor za polnjenje tlačnih posod, med drugim pa tudi pralnico za oblačila in večjo garderobo. Na visokem stolpu novega gasilskega doma se bodo radeljski gasilci usposabljali za reševanje in gašenje na višinah.

Radeljsko društvo šteje 240 članov, od tega 55 operativnih članov. V svojih vrstah imajo tudi enoto širšega pomena, ki je usposobljena za reševanje v prometnih nesrečah, nesrečah z nevarnimi snovmi in delovnih nesrečah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.