09:22, pet, 29. Mar

V ponedeljek bodo zaprli pošto v Bistrici ob Dravi





Potem ko so nedavno zaprli edino trgovino v kraju, bodo kmalu zaprli še edino pošto v Bistrici ob Dravi. Ta bo samo še do ponedeljka (22. januarja) poslovala na naslovu Ulica 27. decembra 2, nakar jo bo Pošta Slovenije zaprla. Občanom bodo storitve zagotavljali s t. i. pismonoško pošto. Storitve bodo lahko naročili tudi po telefonu.

postar, pismonosa, pisma

Zaradi optimizacije poštnega omrežja je Pošta Slovenije od leta 2012 do letošnjega januarja morala zapreti 34 pošt. Ključni razlog je naglo upadanje števila storitev na poštnih okencih pa tudi vse manjše število strank v krajih, ki imajo manj prebivalcev. “V Pošti Slovenije v letih 2006/2016 beležimo 35-odstotni upad pisemskih pošiljk, padec univerzalne poštne storitve je še bistveno višji in tako se je količina teh pošiljk že prepolovila. Pri denarnih storitvah pa beležimo že 56-odstotni upad“, so pojasnili na Pošti Slovenije. Povprečno število uporabnikov pošt v manjših krajih je s 763 padlo na 441.

Naročilo pismonoše, dostava, plačila položnic…
Ker bodo Bistričani ostali brez klasične poštne poslovalnice, jim bo Pošta Slovenije zagotovila storitve prek pismonoše na dostavi, “posebnost poslovanja pa je ta, da lahko gospodinjstva po telefonu naročijo obisk pismonoše na njihovem domu zaradi naročila določenih storitev, kot na primer: oddajo pošiljk (navadnih in priporočenih pisem), plačilo UPN obrazcev (položnic), vplačilo poštnih nakaznic, izplačilo zneskov z osebnih računov pri Novi KBM, nakup znamk, kuvert, dopisnic, kar je še posebej primerno za starejše in manj mobilne prebivalce“, pojasnjujejo na Pošti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.