10:33, pet, 29. Mar

V Mariboru nova goljufa!





Mariborski policisti so zaznali nov način goljufanja. Dejanje izvršujeta tujca, domnevno državljana Češke, ki za vožnjo uporabljata temnejši osebni avtomobil, znamke Volkswagen.

Goljufa dejanje storita tako, da ogovorita ljudi in jim lažnivo prikazujeta, da imata sorodnika v bolnišnici, ki je imel prometno nesrečo in ni zavarovan, ter, da nujno potrebujeta denar. V potrditev svojega “poštenja” pokažeta, da imata denar, ki pa ga sicer potrebujeta za najrazličnejše namene (izgovarjata se na plačilo carine, da ne moreta menjat valute, ipd…). Ta denar – v vseh primerih do sedaj ameriške dolarje, pokažeta oškodovancu in denar domnevno dasta (čeprav ga dejansko ne) v črno aktovko. Aktovko zapreta in zakleneta s ključavnico obešanko ter jo izročita oškodovancu s pretvezo, da bosta prišla po njo, ko uredita zadeve v bolnišnici. Seveda ju nikoli ni nazaj. V zadnjem znanem primeru je oškodovanka goljufoma izročila kar 1.500 evrov.

Policisti opozarjajo, naj ljudje ne nasedajo goljufoma in naj se ne pustijo zavesti. V kolikor so že bili oškodovani, ali pa bi naleteli na goljufa, naj takoj pokličejo policijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.