15:13, čet, 28. Mar

V Mariboru velika mednarodna razstava psov





Na vadišču kinološkega društva v Mariboru ta vikend poteka mednarodna razstava psov vseh pasem CACIB Maribor in CACIB Pohorje. Prvi dan se je na Pobrežju predstavilo več kot tisoč psov, še 500 na popoldanski specialni razstavi, danes pa še okoli tisoč iz 28 držav, med njimi tudi nekatere dokaj eksotične pasme. Kot je povedala vodja razstave Simona Heric, tudi letos največ razstavljavcev prihaja iz Italije, Slovenije in Avstrije, med drugimi pa so udeležbo napovedali tudi razstavljavci iz večine drugih evropskih držav ter celo iz Japonske in Avstralije.

Mednarodna razstava psov 2016
Mednarodna razstava psov 2016

Tudi število pasem je zavidljivo, več kot 200 različnih so našteli organizatorji, med njimi bodo v soboto v ospredju terierji in nekatere pritlikave pasme, ob koncu sobotnega programa pa bo svoje mesto znova dobila še avtohtona slovenska pasma kraških ovčarjev.

Videti bo mogoče tudi nekatere pri nas manj zastopane in redke pasme, tudi take, ki so s strani svetovne kinološke zveze še nepriznane, med njimi biewer, večbarvni veliki koder in svilnati hrt.

Po napovedih organizatorjev bodo sodili priznani mednarodni sodniki iz Italije, Avstrije, Danske, Norveške, Finske, Slovaške, Srbije in Slovenije. Razstavo si po besedah Hericeve vsako leto ogleda več kot tisoč ljubiteljev kosmatincev, toliko in predvsem zaradi napovedanega lepega vremena pa jih pričakujejo tudi letos.
Vir: Lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.