20:49, tor, 16. Apr

V Mariboru širijo plačljivo parkirno cono





Prihodnji ponedeljek, 16. januarja, bodo v Mariboru vzpostavili režim obveznega plačevanja parkirnine v mestu. Na občini kot enega izmed razlogov navajajo večje možnosti za prosto parkiranje za stanovalce. 

S ponedeljkom prihodnji teden bo torej obvezno plačevanje v coni 4, kjer je najbližje plačilno mesto parkirni avtomat na Ulici Kneza Koclja. Sprememba prometnega režima s plačevanjem parkirnine pa bo zajemala parkirišča ob vzhodni strani vozišča Ulice talcev, med Ulico Kneza Koclja in Loško ulico, ter parkirišča pod Titovim mostom, med Ulico Kneza Koclja in Loško ulico.

Sprememba prometnega režima bo zajela tudi cono 6. Parkirnino bomo morali plačevati na parkiriščih ob zahodni strani vozišča Prežihove ulice, med Gosposvetsko cesto in Belačevo ulico, parkirišča na delu Smetanove ulice, pred objekti Smetanova 27 -34, parkirišča ob južnem delu vozišča Gosposvetske ceste, ob objektu Gosposvetska cesta 11 – 19.

Cena parkiranja znaša 0,80 € za uro parkiranja. Iz občine so sporočili, da je pri družbi Nigrad omogočen nakup vrednostne kartice, ki omogoča brezgotovinsko nakupovanje storitve parkiranja.

Več parkirišč za stanovalce

Razlogov za širitev je več in sicer gre za uveljavljanje ukrepa, ki je bil sprejet v dokumentu Celostna prometna strategija in sicer zmanjševanje števila parkirnih mest, ki v mestnem središču omogoča dolgoročno brezplačno parkiranje. Zagotovili bomo tudi večje možnosti za prosto parkirno mesto za stanovalce in zagotavljanje večjih možnosti za prosto parkirno mesto za stanovalce in za obiskovalce tega območja,” so še zapisali na mariborski občini.

FOTO: Google Street View
FOTO: Google Street View

Pravijo, da bodo pri pripravi sprememb prisluhnili željam in potrebam stanovalcev, ki bodo odslej imeli večjo možnost parkiranja na prostih parkirnih mestih v bližini svojih stanovanj. “Prav tako smo upoštevali prošnje gostincev bližnjih gostinskih lokalov na Smetanovi ulici, da imajo zaradi tedenskega parkiranja manjši obisk,” dodajajo.

Mestni četrti seznanjeni s spremembami

Tako Mestna četrt Center kot Koroška vrata sta na spremembe prometnega režima glede plačljivih con podali pozitivno mnenje. Ureditev parkirnih prostorov v omenjenih mestnih četrteh je bila načrtovana že v letu 2016, a se ni izvedla zato, ker je bilo za ureditev parkirišča Pri parku porabljenih več sredstev od prvotno načrtovanih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.