07:08, pet, 19. Apr

V Mariboru pričakujejo okoli 3.500 “brucev”





Z oktobrom se na 17 fakultetah Univerze v Mariboru pričenja novo študijsko leto. Za približno 3.500 “brucev”, ki bodo letos prvič sedli v študijske klopi, je Univerza v Mariboru pripravila »Bruc paket«, s katerim jim želijo izreči dobrodošlico in hkrati ponuditi osnovne informacije o študiju. Številne aktivnosti ob začetku študijskega leta pripravlja tudi Študentski svet Univerze v Mariboru, med drugim tradicionalni koncert s humanitarno noto »Gremo na prvi rok«, ki bo v torek, 11. oktobra, v UŠC Leona Štuklja.

55 let študija kemije in 20 let samostojne kemijske fakultete um (2)

Za študijsko leto 2016/2017 je bilo na Univerzi v Mariboru na vseh stopnjah študija skupaj razpisanih 185 študijskih programov z 9.220 vpisnimi mesti.
»V teh dneh pričenjate z novim poglavjem v vašem življenju. Vesel sem, da ste izbrali eno od sedemnajstih fakultet Univerze v Mariboru in tako postali naši študenti, študenti Univerze v Mariboru. Univerza v Mariboru je druga največja univerza v Sloveniji. Ponosni smo, da se po mednarodnih lestvicah v zadnjih letih uvrščamo med najboljše univerze na svetu. Gradimo temelje, da bomo skupaj z vami napredovali tudi v prihodnje. Postajamo osrednja razvojna institucija, ki se povezuje z gospodarstvom in skupaj s partnerji ustvarja center trajnostnega razvoja širše regije. Vse to z namenom, da prav vam, prihajajočim generacijam, ustvarimo čim boljše pogoje, da boste na svoji karierni poti lahko učinkovito razvijali svoje potenciale in tako prispevali k razvoju širše regije«, v svojem nagovoru brucem izpostavlja rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar.

Rektor Univerze v Mariboru - prof. dr. Igor Tičar
Rektor Univerze v Mariboru – prof. dr. Igor Tičar

Kot glavni novosti v prihajajočem študijskem letu so izpostavili enovit magistrski študijski program druge stopnje »Predmetni učitelj« na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, prvi doktorski študijski program tretje stopnje »Zdravstvena nega« v Sloveniji na Fakulteti za zdravstvene vede ter preimenovanje Fakultete za gradbeništvo v Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

filozofska fakulteta

Na mariborsko univerzo v zimskem semestru prihaja tudi 430 tujih študentov v okviru programa Erasmus+. Največ, 142 študentov, na Ekonomsko-poslovno fakulteto, sledi ji Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko s 55 študenti in Filozofska fakulteta s 49 študenti. Glede na teritorialno zastopanost letošnjih Erasmus+ študentov so v ospredju Španci, sledijo jim Poljaki, Turki, Francozi, Portugalci, Čehi in Slovaki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.