11:18, čet, 25. Apr

V Mariboru obnavljajo ambulante za šolske otroke





V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor prenavljajo prostore dispanzerja za zdravstveno varstvo šolskih otrok in mladine na Vošnjakovi ulici. Zaradi tega so bile ambulante čez poletje preseljene iz četrtega nadstropja v pritličje. Dela bodo končana predvidoma v začetku septembra.

slika je simbolična
slika je simbolična

Kot so pojasnili v zdravstvenem domu, so bili prostori ambulant na Vošnjakovi ulici po več kot 30 letih potrebni obnove, zato so se odločili, da to izvedejo postopno po etažah. V prejšnjih letih so obnovili pritličje ter prvo in drugo nadstropje, zdaj pa potekajo dela v četrtem nadstropju.

Tu so zamenjali vse talne obloge, obnovili električno napeljavo in toaletne prostore, namestili nova stropna svetila in opravili slikopleskarska dela. V vseh prostorih je nameščena nova oprema, saj je bila stara dotrajana. Celotna investicija znaša okoli 150.000 evrov.

Tretja etaža še čaka na obnovo, saj je zanjo predvidena obnova po preselitvi službe za medicinsko rehabilitacijo in fizioterapijo v novi objekt, ki ga od jeseni lani gradijo na dvorišču zdravstvenega doma. Končan naj bi bil do konca tega leta, najverjetneje novembra.

Po preselitvi službe za medicinsko rehabilitacijo in fizioterapijo v novi objekt ter posledično obnove tretje etaže na Vošnjakovi ulici je predvidena še obnova prostorov od kleti do 3. nadstropja na sosednji Sodni ulici, v katerih so se izvajale fiziatrične in fizioterapevtske storitve.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.